למרות שבישראל לא קיים חוק להגשת עזרה ראשונה או חוק הנוגע לקורסי עזרה ראשונה, משרד החינוך מחייב מורים לקורס קצר של מגישי עזרה ראשונה. עובדי החינוך שאמורים לעשות את הקורס הינם בעלי תפקידים בבית הספר ועיקר העיסוק שלהם הוא חינוך או הוראה. היות ועובדי ההוראה הם ה"אחראי המבוגר" או המענה הראשוני לאדם הלומד או הנמצא בבית הספר, תלמיד יכול לפנות אליהם כשאינו חש בטוב או נפגע. לקורס זה ישנה משמעות רבה לא רק לטיפול בלומדים שסובלים מפגיעות טראומה או בעלי חיים, אלא גם במצבים רלבנטיים לתקופתנו כמו למשל פיגוע, פגיעת רכב בקרבת בית הספר או רעידת אדמה.
מה המטרה של קורס עזרה ראשונה לעובדי הוראה?
קיימים מסלולים שונים של קורס עזרה ראשונה לעובדי הוראה אך המטרה העיקרית המשותפת היא הקניית בסיס בטיפול רפואי מיידי לכל תלמיד או עובד בבית הספר שיזדקק לכך. הקורס מעניק מיומנויות רבות בנושאי ההחייאה והע"ר, ויכול למעשה לתת מענה גם באירועים מרובי נפגעים כמו למשל פח"ע, עד להגעתו של פרמדיק או רופא לשטח.
מה לומדים בקורס עזרה ראשונה לעובדי הוראה?
הקורס סובב סביב עקרונות ההחייאה על פי שלבי ה- ABCDEF- ישנה סכימה מדויקת, קבועה ואוניברסאלית על פיה נוהגים ברחבי העולם בהגשת עזרה ראשונה. לימודי החייאה בתינוקות, בילדים ובמבוגרים, הגשת עזרה רפואית במצבי חירום שונים, טיפול בחוסר הכרה – על מצביו השונים, הכרות וטיפול בפציעות טראומה כמו למשל שט"דים (שטפי דם), שברים ופגיעות גוף וראש, פגיעות מבעלי חיים ועוד. הקורס מקנה ידע עיוני לצד התרגול על בובות ועל משתתפי הקורס, בחבישות ועוד.
כל כמה זמן צריך לעשות רענון?
כל מי שעוסק בהוראה עובר קורס עזרה ראשונה במהלך לימודיו, ורוכש תעודת מגיש ע"ר התקפה למשך כשנתיים. לאחר שנתיים אלו, יצטרך לחדש את התעודה בכל שנתיים נוספות על ידי קורס לרענון עזרה ראשונה בהיקף התקני (מעת לעת ישנם שינויים בחומר הנלמד, בין השאר תודות למכשור חדש האמור להיות חלק מתיק החובש התקני בבית הספר ובטיולים).