בחינת מימ"ד היא בחינה המיועדת למיון כל אותם מועמדים למכינות הדו שלביות בישראל. מטרת הבחינה היא להעריך למי מבין כל המועמדים למכינות הדו שלביות יש את הסיכוי הגבוה ביותר לסיים את המכינה בהצלחה, ולהשתלב באחד ממסלולי הלימוד של אחד ממוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל. הלימודים במכינה הדו שלבית אשר מכינה את תלמידיה לקראת בחינות הבגרות בנושאים השונים נחשבים לאינטנסיביים במיוחד בשל כמות החומר והזמן המצומצם, ולכן החשיבות של ביון המועמדים כבר בשלב הראשוני.
כיצד מורכבת בחינת מימ"ד?
בדומה לבחינה הפסיכומטרית הממיינת מועמדים ללימודי השכלה גבוהה בישראל, גם בחינת המימ"ד מחולקת לשלושה תחומים בהם נאמד הידע של הנבחן: עברית, אנגלית ומתמטיקה. הבחינה היא אמריקאית ויש לבחור בתשובה אחת מבין ארבע אפשריות במסגרת הזמן המוקצב לפתרון של כל פרק. בפרק האנגלית נמדדים יכולות הכתיבה, הקריאה וההבנה של הנבחנים בשפה האנגלית. הנבחנים מתבקשים להשלים משפטים באנגלית ולענות על שאלות המוכיחות הבנה של קטע קריאה.
פרק העברית בבחינת המימ"ד
בפרק העברית של בחינת המימ"ד נמדדים הנבחנים לפי היכולות הלשוניות שלהם ולפי מידת הכרתם את הביטויים הנפוצים בתחום הלימודים האקדמיים. בפרק זה נדרשים הנבחנים לנתח קטעי קריאה ולהוכיח הבנה ויכולות ניתוח מבחינת הבנת המונחים והביטויים בפרק, והבנת הכוונה והרעיון אותו מנסה הקטע להעביר. הנבחנים נמדדים לפי מידת אוצר המילים שלהם, לפי יכולתם להשלים משפטים בהקשר הנכון ולפי הבנת חומר הכתוב. רוב השאלות בפרק מסודרות לפי סולם קושי שהולך ומתגבר ככל שמתקדמים בפרק.
פרק המתמטיקה בבחינת המימ"ד
בפרק המתמטיקה של בחינת המימ"ד נמדדים הנבחנים לפי יכולות החשיבה המתמטית שלהם, האופן בו הם תופסים עבודה עם מספרים וביטויים מתמטיים. נושאי הבחינה מתמקדים באלגברה, חשבון דיפרנציאלי ואינטגראלי, הנדסת המישור וטריגונומטריה. רמת הידע הנדרשת בבחינה מקבילה לחומר הלימודים הנלמד בשנות התיכון הראשונות. פרק הבחינה המתמטי מצויד בדף נוסחאות לצורך החישובים השונים.