בחינת ממ"י או בשמה המלא, בחינת מיון במתמטיקה היא בחינה אשר מטרתה היא לאמוד ולמדוד את יכולות המחשבה של הנבחן בתחום המתמטיקה. במהלך שנות התיכון מקבלים הסטודנטים בישראל הכשרה וידע בסיסי במתמטיקה אולם ישנם מוסדות לימוד אשר דורשים מן המועמדים להוכיח את הידע המתמטי שלהם כתנאי קבלה למסלולי לימוד מסוימים, ואינם מסתמכים אך ורק על הציון בבחינת המבגרות במתמטיקה של אותו מועמד. זאת על מנת לשבץ אותו לרמת הלימודים המתאימה לו בתחום.
מי נדרש להיבחן בבחינת ממ"י?
כל התלמידים או המועמדים למסלולי לימוד בתחומים בהם נדרש רקע וידע מתמטי מעמיק נדרשים להיבחן בבחינת ממ"י. הדרישה להיבחן משתנה בין מוסד למוסד, וישנם אוניברסיטאות ומכללות אשר מעניקות פטור מן הבחינה למועמדים עם ציון גבוהה בבגרות או ציון גבוה בחלק הכמותי של הבחינה הפסיכומטרית. החינה היא בחינה מוכרת על ידי האוניברסיטאות ומוסדות הלימוד הרשמיים בישראל, ובדומה לבחינה הפסיכומטרית, מקורה במרכז הארצי לבחינות והערכה.
מה כוללת בחינת ממ"י?
בחינת ממ"י כוללת בעיות ותרגילים מתחום החשבון הדיפרנציאלי והאינטגראלי, סטטיסטיקה והסתברות, גיאומטריה והנדסה, גיאומטריה אנליטית, אלגברה וטריגונומטריה. אורך הבחינה הוא כשלוש שעות וחצי כאשר הבחינה היא רצופה וללא הפסקות. הבחינה מורכבת משלושה פרקים כאשר בכל פרק שאלות אמריקאיות עם חמש תשובות. הבחינה כוללת דף עזר המכיל נוסחאות מתמטיות וכן תרגום של כל המונחים המתמטיים לשפות רוסית אנגלית וערבית.
ממ"י ללקויי למידה
כאמור, בדומה לבחינה הפסיכומטרית גם בחינת ממ"י היא בחינה הניתנת להתאמה עבור נבחנים בעלי ליקויי למידה שונים. משום שבחינת ממ"י מתרחשת רק פעם אחת בשנה, מומלץ מאוד להירשם מספר חודשים מראש לבחינה המותאמת ללקויי למידה משום שהכנתה לוקחת זמן רב יותר מהכנה של בחינה רגילה. על מנת להיות זכאים לבחינה המותאמת ללקויי למידה יש להמציא אישור בכתב מרופא מומחה בזמן הרישום לבחינה. הבקשה מתקבלת אצל וועדה מיוחדת אשר מזכה את הנבחן בהקלות אך ורק במקרים מיוחדים.