לא פעם בעבודות בניה , אנו כעצמאים שרוצים סה"כ לעשות רמונט לדירה, שעולה גם כך לא מעט כסף, נאלצים לתת סכום נכבד גם למנהל פרויקטים שגובה סכום לא נמוך גם הוא. עולה השאלה – מדוע לעשות זאת? האם התפקיד של מנהל פרויקטים בתחום הבניין הוא כה הכרחי ושווה את ההוצאה הזו? מה התפקיד בעצם של מנהל פרויקטים בבניין וכיצד נדע אם עבודתו משתווה לתועלת שהוא מפיק? תשובות לשאלות אלו ועוד במאמר הבא.
למה כדאי להעסיק מנהל פרויקטים בבנין?
למרות שהתשלום עבור מנהל פרויקטים יכול להיות די כבר בנוסף לשיפוץ הדירה, רצוי להשכיר את שירותיו. מנהל הפרויקט בבניין יכול לראות את התמונה המלאה ולשלוט על כל המצבים ולוודא כי אין שום תקלות בהמשך הדרך. עבודה שתנוהל ע"י בעל הדירה המשופצת לא תהיה אובייקטיבית ולא מקצועית שכן לבעל הדירה אין הניסיון בבניין. מנהל פרויקטים ישלוט על כל ההליך של הבניה ויוודא כי אין תקלות בדרך. הוא יהיה הגוף המגשר בית נקודה א´ לנקודה ב´ ו-ג´. מנהל פרויקטים בבניין ייתן לכם שקט נפשי בזמן הבנייה והשיפוץ ויוודא כי בהמשך לא תיאלצו להוציא כספים מיותרים על תקלות שנעשו בעקבות ניהול לא נכון.
מה התפקיד של מנהל פרויקטים בבניין?
התפקיד של מנהל פרויקט הבניין הוא לפקח על ניהול הפרויקט מהתחלתו על טיוטה וכלה בבנייה עצמה ובעבודות הגמר הסופיות. מנהל פרויקטים בבניין אחראי להיות בקשר ישיר עם הלקוחות בנוגע ללוח זמנים, תקציבים, היקף הבניה וכו´. מלבד זאת אחראי מנהל הפרויקטים בבניין על הניירת המקצועית והחוקית, להתייעץ עם הלקוח לגבי שינויים, לדווח ללקוח באופן שוטף על התנהלות הפרויקט, לוודא כי לא חורגים מהתקציב ומלוח הזמנים, להיות אחראי על הליכי רישוי שונים ועוד.
האחריות של מנהל פרויקט בבניין
בסופו של יום אחראי מנהל הפרויקט על כל תקלה שהתרחשה בפרויקט, לקחת עליה אחריות ולפתור אותה. מנהל הפרויקט אחראי לנהל שיח עם הקבלנים ומשא ומתן תקציבי, כמו כן אחראי לעשות סקר שוק ולהשוות מחירים של קבלנים, הוא אחראי למכרזים, אחראי לניהול בביצוע – לוחות זמנים, בדיקת איכות, ישיבות עם הקבלנים, תיאום ציפיות וכו´. הוא אחראי לא לחרוג מהתקציב, לקבוע סדרי עדיפויות לבקר ולפקח.