רישיון לטרקטור הוא רישיון ייחודי לישראל (דרגה 1). הרישיון הזה אמנם נקרא "רישיון לטרקטור" ומסמיך לנהיגת טרקטור וטרקטורון, אולם מתיר בנוסף הפעלת כלי ציוד הנדסיים כמו מכונות ניידות בהגבלות שונות. ישנם תנאים עד להוצאתו של רישיון לטרקטור : עמידה בגיל המינימלי המותר על פי חוק, הוצאת טופס ירוק, בדיקת אופטיקה, החתמת רופא עיניים, החתמת משרד הרישוי על טופס לכשירות רפואית ועוד, אולם מטרת העל בהוצאת הרישיון היא מעבר הבחינה בתיאוריה ומעבר של הבחינה המעשית. את הרישיון יש לחדש מול משרד התחבורה מדי תקופה, כפי שנהוג בכל רישיון נהיגה אחר.
מהן מטרות קורס רישיון טרקטור?
קורס רישיון טרקטור מכשיר את לומד לנהיגה בכלי צמ"ה בכלל (המורשים על פי החוק לרישיון זה) ובטרקטורים ובטרקטורונים בפרט. הלומדים ירכשו את הידע הנדרש למבחן תיאוריה בטרקטורים, ילמדו על מבנה הטרקטור, על הבטיחות בו, ויתנסו בנהיגה עליו ביחד עם מורה מוסמך. הקורס נועד גם לבסס את הבטחון במוטוריקה העדינה של הטרקטור על מנת לשלוט עליו בסביבה שבה ישנם עובדים, כלי רכב נוספים ותנאי שטח קשים.
מהם נושאי הלימוד בקורס רישיון טרקטור?
הקורס כולל את כל התכנים הקשורים בתיאוריה מיוחדת לטרקטורים: מושגים בתיאוריה, דיני תעבורה, תמרורים, כניסה ויציאה מרכב, בטיחות בטרקטורים, בטיחות בטרקטורונים, פניות וסטיות, מבנה הטרקטור, מכונאות, מפגש מסילת ברזל ועוד. בחלק המעשי הלומדים יישמו את מה שלמדו בחלק העיוני בפועל, לצד מדריך מוסמך.
מה אפשרויות התעסוקה לאחר הוצאת רישיון טרקטור?
הרישיון לטרקטור פותח אפיקי תעסוקה חדשים, וככל שמתחילים מוקדם יותר וצוברים ניסיון- דבר זה נתפש כיתרון בידי מחזיק הרישיון. מי שיש בידו רישיון לטרקטור, יוכל להתחיל לעבוד בתחומי התעשייה השונים והרבים, על פי ההיתר שברישיונו. בעל הרישיון יוכל להפעיל מלגזות במפעלים, בחברות הובלה, בתעשיות חקלאיות, בבתי אריזה, בתעשיות הבניין, בחברות תעופה ועוד. בנוסף לכך, יוכל לעבוד במועצות מקומיות, בעבודה קבלנית בינוי ותשתיות בעיר ובכפר.