אחת הבעיות החמורות ביותר מהן סובלת החברה הישראלית היא בעיית האלימות הקשה. נגע האלימות לא פסח על בתי הספר ומוסדות החינוך השונים ומהווה מקור של דאגה רבה בקרב אנשי חינוך, עובדים סוציאליים, עובדים קהילתיים, מורים ומנהלי בתי ספר רבים. לדעתם של אנשי חינוך רבים הנטייה לשימוש באמצעים אלימים אמנם מגיעה מן הבית, אולם על בתי הספר ומסגרות החינוך השונות לפעול בכדי למגר את התופעה השלילית הזאת באמצעים חינוכיים והסברתיים.
מהי מטרה של קורס התמודדות עם אלימות?
המטרה העיקרית של קורס התמודדות עם אלימות היא להעניק לכל אותם אנשי חינוך העובדים בתפקידים השונים במערכות החינוך השונות, הפורמאליות והבלתי פורמאליות כאחד, את הידע התיאורטי ואת הכלים המתאימים על מנת להתמודד בצורה מוצלחת ונכונה עם בעיות אלימות בקרב בני נוער, במטרה למגר את התופעה ההרסנית הזאת, ולהוביל תהליכי חינוך הדוגלים בסובלנות הדדית ופתירת סכסוכים בקרב בני נוער בדרכי שלום ונועם.
מה לומדים בקורס התמודדות עם אלימות?
קורס התמודדות עם אלימות מציע מגוון של דרכים על מנת לחזק את מעמדו של המורה ולאפשר לו להתמודד עם תופעות של אלימות פיזית או אלימות מילולית באופן יעיל ואפקטיבי. בין הנושאים הנלמדים בקורס ניתן למצוא שיעורים כמו כבודו של המורה, דרכים ושיטות לשיפור ההוראה, תופעת האלימות בבתי הספר, מנהיגות ודוגמה אישית לחינוך נגד אלימות, התמודדות עם מריבות ואירועים אלימים במשפחה, חילוקי דעות וסכסוכים, שיקום הסמכות ההורית ועוד.
למי מיועד קורס התמודדות עם אלימות?
כאמור, קורס התמודדות עם אלימות מיועד לכל אותם אנשי מקצוע העובדים בתחום החינוך כגון גננות, מורים, מנהלי בית ספר, יועצים חינוכיים, מדריכי תנועות נוער, מדריכי חוגים, מדריכים קהילתיים, הורים ועוד אשר מעוניינים לרכוש את הידע התיאורטי ואת הכלים המתאימים לשם התמודדות יעילה עם תופעות אלימות, ולשם הכרת השיטות החינוכיות הנפוצות בתחום לשם עידוד תהליכי סובלנות בקרב בני נוער וילדים.