במציאות דינאמית כמו בישראל, ישנו צורך תמידי בחובשי רפואת חירום ובנהגי אמבולנס בדרגות וסמכויות שונות אשר יסיעו את צוותי רפואת החירום תוך דקות מעטות מרגע הקריאה אל זירת האירוע. היות ומספר המקומות ברכב האמבולנס מוגבל, נהג האמבולנס בעצמו הופך לפרמדיק או לפחות לחובש- על מנת שיוכל להגיש גם הוא עזרה מבצעית בזמן הצורך, וגם בכדי לייעל ולצמצם את כוח העבודה היוצא לשטח. על מנת להתקבל לקורס חובשי רפואת חירום ונהגי אמבולנס, חשוב כי למועמד יהיה לפחות ותק שנות נהיגה כנדרש ברישיון B, אישורי בריאות ותעודת יושר.
מי קהל היעד לקורס זה?
קורסים רבים נפתחים מדי שנה בנושא, כשכל קורס מיועד לקהל יעד שונה. ישנם קורסים שבהם אין צורך בידע מקדים, משום שהנושאים נלמדים מ-א´ ועד ת´. בקורסים אחרים ייערך רענון של החומר ויושם דגש על החומר המתקדם יותר, כולל על נהיגה ברכב חירום מסוג אמבולנס. קהל היעד צריך לענות על הקריטריונים שמוכתבים מראש בכל קורס (שנות לימוד, גיל מינימלי ועוד).
מהן מטרות קורס חובשי רפואת חירום ונהגי אמבולנס?
על מנת שללומדים תוענק תעודת חובש ברפואת חירום וכן רישיון נהיגה על אמבולנס, הקורס יכשיר בכל חומר הלימוד הנדרש- ויעביר את התכנים שבו באופן עיוני, פרונטאלי- כולל הדגמות, ייעשה שימוש במפות אנטומיות, בבובות להנשמה, בדגמי לידה, בציוד לעירוי, בחומרי חבישה, במצגת ממוחשבת וכמובן גם בתרגול מעשי של החומר הנלמד. הקורס יכין את הלומדים למבחני הקורס כולל לטסט הנהיגה על רכב חירום מסוג אמבולנס.
מהם נושאי הלימוד בקורס חובשי רפואת חירום ונהגי אמבולנס?
נושאי הלימוד מקיפים תכנים באנטומיה ובפיזיולוגיה של הגוף, של מערכת הנשימה ושל הלב, טיפול בחולים ובפצועים, עקרונות ההחייאה הבסיסיים, החייאה באמצעות מכשירים, חוסר הכרה לסוגיו, קרדיולוגיה בסיסית, מחלות דרכי הנשימה, מחלות זיהומיות, טיפול בחומרים מסוכנים טיפול בטראומה PHTLS ובאר"ן, עירוי, גניקולוגיה וילודה ועוד. בנוסף, נהגי האמבולנס יעברו השתלמות אמבולנסים, יכירו את הציוד באמבולנס וילמדו דיני תעבורה בנושא.