משמעות הכתוב יכולה להשתנות בן רגע ביחד עם עריכת התוכן. לעריכת תוכן ישנה משמעות מיוחדת – מה יבוא בתוכן ראשון ומה אחרון, את מה להדגיש ומה לסנן, מה יכתיב את דעת הקהל ומה יקדם עסק מסוים. על כן, אוסף מילים שנמצא בכל מדיה כתובה - באינטרנט, בספר, בעיתון, בהרצאות ועוד - אינו בעל ערך עד לשלב עריכתו. מי שאחראי על תחום העריכה אמור להיות בעל אחריות ובעל ידע מקיף בתחום, לכן עורך התוכן יכול להיות פעמים רבות גם בעל או מנהל העסק, המבקשים ליצור לעצמם את היתרון על פני מתחריהם.
מהן מטרות קורס עריכת תוכן ?
קורס עריכת תוכן יקנה ללומדים את הכלים המקצועיים המובילים להצלחה בתחום התוכן - ראייה ביקורתית, חלוקה לפסקאות וסימני פיסוק, תחביר וכותרות, סוגי תוכן ועוד. בקורס הלומדים יתרגלו באופן מעשי את תחום עריכת התוכן (תוכן כתוב עצמי או של אחרים), עיצוב טקסטים, עיקר וטפל בתוכן, סידור התוכן בתוך מבנה הטקסט ועוד. הלומדים ישתתפו על פי רוב בסדנאות עריכת תוכן מסוגים שונים ויוכלו להפגש עם אנשי מקצוע בתחום – מתרגמים, עורכים ויוצרים.
מהם נושאי הלימוד בקורס עריכת תוכן?
תוכן הלימודים בקורס יכיל תחומי ידע מגוונים כמו עברית תקנית, רובד לשוני, חקר שיח השפה העברית החדשה, דרכי ארגון המילון, טקסטים מן המקורות וציטוטים, ארגון הערות שוליים, מעתקים סמנטיים, תעתיק לעברית, שאילת מילים, מונחים לועזיים, טעויות לשון, שיבוש סדרי מילים ועוד. בנוסף, יוכלו הלומדים גם להרחיב ידיעותיהם במערכות לניהול תוכן, אתרי עזר ותוכנות גרפיות המסייעות להעברת המסר שבתוכן.
מהן אפשרויות התעסוקה בתחום?
לבוגרי הקורס אשר עמדו בהצלחה בתנאי הקורס תוענק תעודת עורך תוכן מוסמך מטעם מוסד הלימודים הנבחר, עימה יוכל לערוך תכנים באמצעי תקשורת שונים- טלויזיה, אינטרנט, עיתונים, ספרים, ברושורים פרסומיים ועוד. עורכי תוכן נדרשים גם לתחום קידום אתרים וכתיבת התוכן. לעתים קרובות לימודי ניהול תוכן הם חלק מלימודי תואר בתקשורת- אותו ניתן להשלים בהתאם לתנאי הקבלה במוסדות הלימוד.