אפשר להבחין בהארכת תוחלת החיים בארץ ובעולם, כשישנה מגמה להרשמה מאוחרת יחסית לשנים קודמות ללימודים אקדמיים. יותר צעירים מאפשרים לעצמם להתמהמה עם בחירת התואר האקדמי או לימודי התעודה אותם יעשו לצורך רכישת המקצוע, ומתעסקים ב"כאן ועכשיו"- בטיול הגדול שלאחר צבא, בעבודה, ביציאה מבית ההורים ובחוויות החברתיות שסביב כל זה. כל עוד הגיל להעמדת צאצאים הולך ומתרחק מבחינה טכנית, הרי שאפשר גם ליהנות מן החופש והעצמאות של היום. עד שמגיע הצורך לבחור את תחום הלימודים, או את מוסד הלימודים שבו יבלו במהלך השנים הקרובות.
איך לא להתלבט בבחירת לימודים?
רוב האנשים עדיין לא גיבשו לעצמם תחום עניין מבין ההיצע האדיר מדי יום. עבור אותם אנשים, בחירת לימודים יכולה להיות מטלה מייגעת ואולי אפילו מייאשת. עבור אותם האנשים ישנו קצה חוט בצבעים שונים: קצה אחד להיאחז בו זה יעוץ לימודים במכוני הכוונה ללימודים מקצועיים. הרבה פעמים זה שווה את המאמץ ומגלים תכונות שלא היו גלויות קודם, שמקנות יתרון על פני אחרים. קצה חוט נוסף להיאחז בו הוא הימים הפתוחים במוסדות הלימוד, וקצה אחר: שיטוט ברחבי האינטרנט בין פורטלי הלימודים שממליצים על מקצועות מבוקשים עדכניים.
בחירת לימודים על פי היצע וביקוש בשוק העבודה
אפשרות נוספת שמתאימה לאנשים פרקטיים בעלי שאיפה להצלחה היא לפתוח מדורי דרושים בשוק העבודה – ולעבור על כל המקצועות המבוקשים ביותר, לחקור עליהם מעט יותר ברחבי האינטרנט ולגלות מה אומרים שמות גלומים וסתומים שאומרים רק חידה. כשמוצאים מה המקצוע המבוקש ביותר שיכול להתחבר עם תכונות האופי, אפשר להתחיל להתעניין איפה מוסד הלימודים שהכי כדאי ללמוד בו את המקצוע.
בחירת לימודים על פי נטייה טבעית
מי שאוהב ליצור ואוהב אמנות, יוכל לחפש לימודי עיצוב או גרפיקה למיניהם, או שיוכל למצוא קורסים שעוסקים בכך באופן פיזי, קרוב לחומר. אין בושה במקצוע שאינו אקדמי, אם יש בו סיפוק. פעמים רבות אנשי האקדמיה שסיימו תואר במקצוע אחד, מחפשים מקצוע אחר, שקרוב יותר לנפשם. זה יכול להבטיח התפתחות בתחום והתמדה ולהקנות יתרון רב בחיים המעשיים ועל פני האחרים,שלומדים מספר שנים כדי להבין אם הם רוצים לעסוק בכך או לא.