יוצרים מוסיקליים מעוניינים בדרך כלל בצבירת קהל מעריצים משלהם, אולם מה שהעבודה חותרת אליו באופן בסיסי יותר הוא הסיפוק האישי מהתוצר; האם הוא עונה על הציפיות ויכול לעמוד בקו אחד ביחד עם היצירות שהיוו מקור להשראה, הן מבחינת איכות סאונד והן מבחינת תוצר כללי מוגמר? ההבדל ה(לא) דק שבין יצירת קטע מוסיקלי חובבני למול קטע ברמה מקצועית יוצר את הסיכוי האמיתי להצלחה בתחום ולהערכה מידי מוסיקאים אחרים.
להגיע לרמה מקצועית – עם הכוונה
רבים ממשתמשי תוכנות הסאונד התחילו את דרכם בתחום תוך שימוש בידע ובניסיון הנצבר מתוכנות עריכת הסאונד הביתיות, אולם על מנת להתקדם מכאן ולעבר קריירה בתחום הסאונד דרוש ידע מתחום הפיזיקה ועד למה שנדרש בכדי להקים אולפן הקלטות עצמאי – היכן למקם את הכלים, כיצד להשתמש באפקטים, איך להקליט באופן מקצועי ועוד. ההכוונה המקצועית מאפשרת היכרות מעמיקה עם סביבת האולפן, ילמד עד לפרטים את תוכנות עריכת הסאונד, ילמד מיקסינג ומאסטרינג – אלו מיומנויות בסיסיות שעל כל איש סאונד לדעת.
סוגים שונים לעריכת סאונד
ישנן מטרות שונות שלשמן ניתן לערוך סאונד- עריכת סאונד לקטעי וידאו- בין אם לצילומי אירועים, לתוכניות טלויזיה, לקולנוע ולסרטי טלויזיה, לסרטוני תדמית למיניהם, לאולפני טלויזיה בשידור, להפקות של מופעים למיניהם ועוד. עריכת סאונד תשמש גם תקליטנים, אנשים העובדים באולפן חזרות או בחדרי הקלטות לנגנים מקצוענים וחובבנים. כל אחד מאלו דורש היכרות בסיסית עם תוכנות הסאונד הבסיסיות והיכרות עם יסודות שונים בסאונד, שמהם ניתן להתפתח לכיוון הלימודים הרצוי.
קורס סאונד ממוקד ליוצרים
יוצרים שעוסקים ממילא במוסיקה ובממשקיה ומעוניינים לשפר באופן משמעותי את הסאונד שיפיקו, יוכלו ללמוד את התוכנות השונות שכל מוסד לימודים מציע על מנת לשפר ולקדם את החומר שלהם. תוך כדי לימודי סאונד, מתקבל הערך המוסף של הטיפים מידי המורים, היכרויות בין מוסיקאים שונים וחשיפה לשלבי יצירה בין האמנים, והעיסוק בפרויקט הגמר מאפשר ללומדים לשאול את המומחים באופן שוטף את השאלות שתמיד רצו לשאול, כיוצרים חובבנים.