מכללת שערי משפט בהוד השרון יושבת במקומה זה 16 שנה וזוכה לשם טוב, לכ2,000 סטודנטים מרוצים שעובדים באזור ואף שוכרים דירות ונהנים מהמחייה. בימים האחרונים יצא מנכ"ל מכללת שערי משפט – יהודה ליברמן – בהצהרה – אם עיריית הוד השרון לא תקיים את הבטחותיה החוזרות והנשנות המכללה תעבור מקום, על פי דבריו של מנכ"ל המכללה לא חסרות ערים שישמחו שמכללת שערי משפט תיקח חלק בהן.
שורש המחלקת עם עיריית הוד השרון
על פי דבריו של מנכ"ל מכללת שערי משפט המיקום בהוד השרון הוא מעולה – הסטודנטים וסגל המכללה מרוצים ממנו כאחד, עם זאת הבטחות חוזרות ונשנות של עיריית הוד השרון להקצאת תקציב עבור בניית שטח נוסף לקמפוס המכללה שלא נענו גרמו למנכ"ל המכללה לצאת מעשתונותיו. על פי דבריו של יהודה ליברמן, ערים רבות להוטות כי מכללת הוד השרון תיקח חלק פעיל בעירן והשאיפה המרכזית של המכללה היא להתקדם ולצמוח, דבר שלא מתאפשר בהוד השרון בעקבות עיכוב התקציב והבטחות השווא.
מדוע נוקט מנכ"ל המכללה בצעדים כה קיצוניים?
מכללת שערי משפט זכתה לפופולאריות גדולה מאוד בשנים האחרונות ונחשבת לאחת המכללות הנחשבות בתחום המשפטים באזור המרכז, מלבד זאת החלה המכללה החלה במסלולי לימוד חדשים שזוכים ללא מעט דרישה. בעקבות הריבוי במסלולי הלימוד והנרשמים ללימודים במקביל לא ניתן להסתפק יותר ב5 דונם. על פי דבריו של ליברמן, מוצו כל אופציות הבינוי וההרחבה והצעד הבא היה בניית קמפוס נוסף, דבר שמסיבות כאלו ואחרות התעכב בעיריית הוד השרון. העיכוב ארך זמן רב מדי ועל כן הגיע הקש ששבר את גב הגמל וליברמן החל לקבל הצעות ולשקול אותם בכובד ראש לגבי העברת המכללה.
הערים האחרות קופצות על ההזדמנות
בעקבות המשבר עם עיריית הוד השרון ערים רבות מסביב קפצו על ההזדמנות החד פעמית הזו והציעו למכללת שערי משפט הצעות אטרקטיביות , ביניהם – מודיעין, כפר סבא ולוד. ערים אלו מציעות הטבות שיכולות לשמש לצמיחה ולקידום של מכללת שערי משפט. בין ההצעות האטרקטיביות שהוצעו למכללה אזורים טובים וגדולים במרכז העיר שיכללו מעונות, מגורים עבור צוות המכללה, קמפוס נוסף, תשתיות ועוד.