בעברן המכללות הטכנולוגיות היו בתי ספר מקצועיים, כיום יוצאים משם עם תארים כמו B Tech בוגר בטכנולוגיה או B Sc בוגר במדעים. התואר בוגר במדעים נחשב ליוקרתי יותר ובוגריו יכולים ללמוד לתואר שני מבלי להשלים קורסים כאלה או אחרים.
ובאיזה שלב אבולוציוני נמצאות המכללות הטכנולוגיות כיום?
מרבית המכללות נמצאות בשלב הגלגול מ B Tech ל B Scוגלגול זה בא על חשבון הסטודנטים. סטודנטים לא קיבלו תואר B Sc המובטח להם. בנוסף, אחת הרעות החולות הכרוכות בגלגול זה הן העלאת הרף האקדמי של המכללות הטכנולוגיות מבלי מתן עזרה לסטודנטים בשל השינוי
מה אומרים הסטודנטים הלומדים במכללות הטכנולוגיות?
לסטודנטים בטן מלאה כלפי מוסדות אלה, הציוד הטכנולוגי שנדרש לצורך לימודי תואר B Sc הוא מאוד יקר, והמוסדות לא תמיד יכולים להרשות לעצמם את העלות הכרוכה בקניייתם, לכן נוצר עיכוב שהוא לא תמיד באשמת מוסדות החינוך, אך יוצר מרירות מובנת מצד הסטודנטים.
מעט סטטיסטיקה על מכללות טכנולוגיות
במכללות הטכנולוגיות עומס הלימודים גבוה מאוד. לעומת מוסדות אחרים לא אוניברסיטאים הסטודנטים משקיעים 10 שעות שבועיות ללימודים יותר משאר המוסדות. חתך האוכלוסייה במכללות הטכנולוגיות שונה מזה שברוב מוסדות הלימוד. ממוצע הנשים נמוך (בקושי 30%) יותר עולים חדשים (20%).
שביעות רצון מהמכללות הטכנולוגיות
המרצים במכללות טכנולוגיות ממוקמים במקום מאוד נמוך מבחינת טיב ההוראה ומבחינת נגישות. מסתבר גם שהתנאים הפיזיים במוסדות זוכים לדירוג נמוך, כמו גם שירותי המנהלה. רוב הסטודנטים לא ימליצו לחבריהם להירשם למכללה בה הם לומדים. מעניין לגלות שמבחינת מיקום נמצאים רוב המקומות במיקום שלישי מהסוף. כמו כל גלגול, יכול להיות שבסוף התמורה תהיה גבוהה, רק חבל שהדרך מלאת חתחתים ושאת המחיר הכבד משלמים הסטודנטים.