לא פעם עולה השאלה בקרב סטודנטים פוטנציאליים – איפה כדאי לי ללמוד? במכללה או באוניברסיטה? שיקול משמעותי בבחירת מקום לימודים יהיה גם אופציות התעסוקה. רבים מקומות העבודה שמעדיפים בוגרי אוניברסיטה על פני בוגרי מכללה, ולמרות שלא מדובר בהצהרה חד משמעית שכוללת את כל המעסיקים בשוק, המצב בשטח מראה כי כך הדברים נראים. עולה השאלה מדוע ולמי באמת יותר פשוט למצוא עבודה בשוק – בוגר אוניברסיטה או בוגר מכללה?
כיצד מתייחסים למקום הלימודים בשוק התעסוקה?
יש להבין כי כאשר מגיעים למעסיק עשרות מועמדים לתפקיד, שאינו מכיר אף אחד מהם באופן אישי, הוא צריך לא פעם לבחור על פי קריטריונים שרירותיים כדי לעשות לפחות סינון ראשוני. אחד הקריטריונים הללו יהיו מקום הלימודים, שלא פעם מסמל על השאפתנות של העובד העתידי בחברה. ההנחה כי בוגרי אוניברסיטה הם איכותיים יותר נובעת מתנאי הקבלה הקשים שיש לאוניברסיטה. שכר הלימוד נמוך באופן משמעותי ועל כן רבים נוהרים ללימודים באוניברסיטה, בעקבות זאת תנאי הקבלה קשוחים מאוד ולא כל אחד יכול לעבור אותם בקלות. אדם שאפתני מספיק שישב, למד והשקיע בלימודי הבגרויות, בלימודי הפסיכומטרי וגם עבר את מבחני הקבלה לאוניברסיטה ובנוסף לכל זאת הוציא תואר – עושה רושם טוב על מעסיקיו העתידיים.
חשיבות הניסיון המקצועי במציאת עבודה
אדם בעל ניסיון מקצועי בתחום אליו הוא מתראיין לעבודה יהיה בעל עדיפות משמעותית על מתחריו. עם זאת, לא פעם נוצר מצב של בוגרי תואר טריים שעדין לא טבלו את רגליהם במים של שוק העבודה. במקרים מעין אלו עומדים פעם נוספת המעסיקים בשאלת המיון ובוחרים לא פעם בבוגרי אוניברסיטה על פני מכללות. עם זאת קיימת שורה ארוכה של מכללות נחשבות ויוקרתיות שתנאי הקבלה אליהן קשים מאוד, דבר שיכול לא פעם לתעדף את המכללה על פני האוניברסיטה.
למצוא עבודה עם תואר אקדמי
תואר אקדמי בימינו מהווה בסיס למציאת עבודה מבוססת בשוק העבודה ועל כן רבים ניגשים ללימודי תואר במכללות ובאוניברסיטאות, אך התחרות על מקומות העבודה גדלה וגדלה ולא מפסיקה בהעדפת אדם עם תואר לעומת אדם ללא עבר של לימודים אקדמאיים. שיקול הציונים, המכללה או האוניברסיטה, ההישגים הלימודיים, ההתנדבות בקהילה, ההתנסות במגוון רחב של פרויקטים, ניסיון תעסוקתי בתחום ועוד מהווים חלק בלתי נפרד. שאפתנות, בהירות וכריזמה יכולים לסייע לכם ולהשפיע לא פעם על קבלתכם למקום עבודה חדש.