לימודי תואר ראשון הפכו להיות דבר שמה בכך וכמעט כל אחד השואף להשתלב בתעסוקה מכובדת בשוק העבודה ייגש ללימודי תואר ראשון כיוון והם פותחים דלתות תעסוקה רבות. עם זאת הדילמה האם להמשיך ללימודים אקדמאיים גבוהים לתואר שני מכוננת בלא מעט תלמידים. האם להשקיע את הכסף, הזמן והמאמץ בכדי לגשת לתואר שני? ובכן, לימודי תואר שני מסייעים לפתח את הידע ולהעשיר אותו בתחום הנבחר, כמו כן לפתוח דלתות לתפקידי מפתח בשוק התעסוקה ולעסוק במחקר ותזה.
אילו מסלולי לימוד קיימים לתואר שני?
קיימים מסלולי תואר שני כמעט בכל המקצועות כגון – מנהל עסקים, לוגיסטיקה, מערכות בריאות, מקצועות ההנדסה, המחשבים, הרפואה, הפילוסופיה, תקשורת ועוד. המסלולים לתואר שני מתחלק למספר מסלולים עיקריים – האחד הוא מסלול מחקרי שבתומו הסטודנטים מגישים עבודת מחקר המכונה גם תזה. כמו כן קיים מסלול לא מחקרי, ללא תזה, שבמסגרתו לומדים מס´ רחב ומקיף של קורסים אך לא ניתן להמשיך לתואר שלישי. מלבד שני מסלולים אלו קיים גם מסלול לדוקטורט שלוקחים בו חלק תלמידים מצטיינים שיודעים מראש כי הם רוצים להגיע עד לימודי תואר שלישי.
תנאי קבלה לתואר שני
תנאי הקבלה המשותף לכל לימודי תואר שני הוא תעודת תואר ראשון במקצוע כלשהו, עם זאת כל פקולטה דורשת תנאי קבלה שונים מחברתה. ממוצע ציונים, המלצות מורים, ניסיון בתחום יכולים גם הם להוות חלק מדרישות הקבלה לתואר שני. תנאי הקבלה לתואר שני הרבה יותר נוקשים מלימודי תואר ראשון שכן הרצון לאפשר למירב האוכלוסייה לגשת ללימודי תואר ראשון מוריד את סף הקבלה, לעומת זאת תואר שני היא התחייבות רצינית ללימודים אינטנסיביים, לכתיבת עבודות מחקר, למשמעת עצמית, ריכוז והתמדה ועל כן, תנאי הקבלה בהתאם.
עלויות ללימודי תואר שני
תואר שני הרבה יותר יקר מלימודי תואר ראשון, וכמובן שהמכללה, האוניברסיטה והפקולטה הנבחרת ללימודים תשפיע על המחיר ועל עלויות שכר הלימוד, אך לא פעם יכול שכר הלימוד לעלות פי 2-3 משכ"ל של תואר ראשון. איכות הלימודים שונה בעליל מלימודי תואר ראשון בין אם מדובר בטיב המרצים ובין אם מדובר במכשור מתקדם ועל כן העלות גבוהה יותר.