כיום, אין עסק שלא מתופעל על ידי מערכות ממוחשבות – מחשבים ניידים ונייחים, מהמחשב הקטן ביותר ועד חוות שרתים. העורק המרכזי שמנהל את הממשקים שבהם משתמשים העסקים וגם אנשים פרטיים הוא מערכת המידע, תוכנה שמסננת את המידע באופן המבוקש, ויודעת לשלוף אותו במהירות מתוך הזיכרון האלקטרוני. את המידע ניתן לנהל בכל תחום מבוקש- פיננסי, גיאוגרפי, תעשייתי. מתכנתים, טכנאים והנדסאים זקוקים לידע נרחב בתחום הפיתוח המבוקש על מנת להבין את הצרכים האמיתיים של המשתמשים, על מנת לבנות ולתחזק ממשקים נוחים ויעילים של מערכות מידע ניהוליות לשירותם.
מהן מטרות תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות?
התואר הראשון במערכות מידע ניהוליות מקנה את הידע הבסיסי הדרוש לכל מקצוע הנוגע לבניית תפעול ותחזוקת מערכות מידע ניהוליות. במסגרת לימודים אלו יחשפו הסטודנטים לתחומי מידע שונים: במנהל עסקים ולימודי ניהול למיניהם, במערכות מידע ומחשבים, במדעי החברה, בניהול משאבי אנוש ועוד. הידע הנרכש ישמש בהמשך את הלומדים להפקת פתרונות מהירים ויעילים בארגונים שונים, תוך התאמה לצרכיהם הייחודיים.
מהם נושאי הלימוד לתואר ראשון במערכות מידע ניהוליות?
נושאי הלימוד לתואר הראשון יכילו לימודי מבואות במקצועות שונים – בתכנות וטכנולוגיה, מבוא למערכות מידע, כלים ושיטות בניתוח מערכות, סביבת השרת או הלקוח, עיצוב מסדים של נתונים, חומרה ותוכנה, מסד הנתונים SQL, אינטרנט ואינטראנט, מבוא לניהול פרויקטים, תקשורת נתונים, גישת העצמים, תכנון מערכות מידע וניתוחן, אבטחת איכות ובקרת איכות, אסטרטגיית מערכות מידע ועוד. התואר מלווה בדרך כלל בפרויקט גמר, אשר מיישם את כל הנלמד בתקופת הלימודים, וכן בהגשת עבודות סמינר בנושאים נבחרים.
מהן אפשרויות התעסוקה לבוגרי התואר במערכות מידע ניהוליות?
אפשרויות התעסוקה בתחום בלתי נדלות למי שיש בידו תעודת גמר בתואר ראשון במערכות מידע ניהוליות. חברות ענק במשק כמו חברת חשמל, תעשיות הייטק שונות צבאיות ואזרחיות, בנקים למיניהם, מוסדות מדיניים ושירותיים (קופות חולים ובתי חולים), בעיריות ובמוסדות הלימוד האקדמיים ובכלל- אלו חלק זעיר מהעסקים שמשתמשים במערכות מידע ניהוליות - לרבות עסקים קטנים יותר, והיד עוד נטויה.