אם פעם ההורים היו אמורים שממוסיקה לא קונים לחם במכולת, היום אנחנו יודעים שאפשר להשיג תהילת עולם באמצעות המוסיקה – כשמעריצים, צלמים וכתבים מפרסמים אתכם בחוצות הכרך והארץ. היום, לא קשה להתפרסם באופן בזק (ראו עניין "כוכב נולד" למשל). בתי ספר למוסיקה שמלמדים קורסים יחודיים ושונים קמים וצובעים את העולם באווירה עליזה יותר כשבסופם יוצאים נגנים מוצלחים, מלחינים, מנצחים, מעבדים מוסיקליים, מפיקים, כותבים ועוד. אל מול כל אלו, עומדת לא רק תהילת העולם שבפרסום (שלא כולם זוכים לו), אלא הסיפוק העצמי מאותו עיסוק.
למצוא את הכיוון (בלימודים, לא רק בכלי)
מוסיקה היא תחום שבו אפשר רק לצבור ידע, כשכל ידע שנצבר יכול למעשה לתרום למה שקיים. אפשר להיות מאזין ואפשר להיות היוצר, ללמוד טכניקת נגינה על כלי מסוים ולהבין כיצד אפשר לשלב אותה בתוכנה ממוחשבת ליצירת מוסיקה, ואת כל זה לשדר במסיבה כדי. ג´יי. כשהופכים להיות תלמידים בבית ספר למוסיקה, נחשפים לאלמנטים רבים במוסיקה: מלודיות, מקצבים, הרמוניות, מרקם כלי ועוד. לכן, לא משנה איזה קורס תבחרו ללמוד כמתחילים, חשוב שהוא יכיל את כל היסודות ברמה הבסיסית ביותר.
קורסי האזנה
כמתחילים, אפשר לספוג באופן פאסיבי את חומר הלימוד – ישנם קורסי האזנה למי שלא בטוח שעולם המוסיקה יהיה גם תחום העיסוק המקצועי, מצד שני- השיטה הזו מעולה למי שמעוניין ללמוד את הבסיס. בקורסים הללו לומדים לנתח הכול מ-א´ ועד ת´, ובדרך ישנן התנסויות חוויתיות של הפרדת צלילים, לימודי ריתמיקה, לימודי ניצוח ועוד.
מסגרת מסודרת ללימודי מוסיקה
מי שמעוניין להפוך את המוסיקה למוטיב מרכזי בחייו, לא יכול להתפשר וללכת על זה בקטן. יש להקנות את הבסיס הנרחב ביותר בשביל שיהיה אפשר לבטא את מהות המוסיקה – הפריון היצירתי. אפשר להשיג את זה במוסד אקדמי כמו בית ספר ללימודי מוסיקה, בקונסרבטוריון שבו ישנם מגוון מורים – כל מורה חושף את הלומד למקצוע אחר, או מורה בודד.