בכדי להסביר את תפקידו של העוזר הפרלמנטארי יש, קודם כל, לעמוד על משמעות המילה פרלמנט. הפרלמנט הינו בית נבחרים המייצג את אזרחי המדינה ועל כן ניתן לראות את הפרלמנט במדינות בעלות אופי שלטון דמוקרטי. הפרלמנט מהווה את הביטוי של האזרחים, הוא מהווה גוף מייצג לבקשותיהם ורצונותיהם של האזרחים. הפרלמנט בישראל הוא הכנסת ועבודתם של חברי הכנסת היא רבה ולא פעם מתקשים לעמוד בעומס הרב – פה נכנס לתמונה העוזר הפרלמנטארי.
מי הוא העוזר הפרלמנטארי?
העוזר הפרלמנטארי הינו הסייע ויד ימינו של חבר הכנסת, במקרה של ישראל, וחבר הפרלמנט בכל מדינה אחרת. בארץ כל חבר כנסת יכול להיעזר בשני עוזרים פרלמנטאריים ויו"ר הכנסת או יושב ראש וועדה כלשהי זוכה להיעזר בשלושה עוזרים פרלמנטאריים. לא פעם עבודתו של חבר הכנסת או יושב הראש תלויה באופן ישיר בסיועו של העוזר הפרלמנטארי.
מה תפקידו של העוזר הפרלמנטארי?
כאמור לעיל, העוזר הפרלמנטארי מהווה פחות או יותר את יד ימינו של ח"כ. הוא מבצע מגוון רחב של תפקידים כאשר ביניהם ניתן למנות: ניהול לוח זמנים ויומן פגישות, העלאת שאילתות בשמו של הח"כ, העברת הצעות לסדר היום ואף ייצוג בערוצי התקשורת בשם הח"כ. כמו כן העוזרים הפרלמנטאריים מסייעים בכתיבת הנאומים של ח"כ, בליקוט חומרים מודיעיני עבור וועדות ונושאים חשובים לח"כ ולאג´נדה היומית שלו. העוזר הפרלמנטארי אחראי גם להצעות חוק על שם ח"כ לו מסייע. העוזר הפרלמנטארי צריך להוות את יד ימינו של ח"כ גם בנאמנות אליו ולשמור על האינטרסים שלו.
מעמד העוזר הפרלמנטארי בישראל
תפקידיהם של העוזרים הפרלמנטאריים בישראל משתנים ומתעדכנים מפעם לפעם. בעקבות מקרים בהם ניצלו את התקן הזה לרעה והפכו את העוזר הפרלמנטארי לנהג אישי, תוך ניצול לא נכון של כספי הציבור, קמו חקיקות ותקנות רבות בתחום תוך ניסיון להגדיר באופן הכי מוחלט את תפקיד העוזר הפרלמנטארי. בכדי להפוך לעוזר פרלמנטארי יש לעבור הכשרה מקצועית והסמכה לאחר מעבר של בחינות וקורסים ייעודים לתחום זה.