לימודים בחו"ל נראים לרבים דבר נשגב מיכולתם, ואולי דווקא משום הבורות שנגלית על פני השטח. מבדיקה מעמיקה – אפשר למנות סיבות רבות שמסבירות מדוע כן רצוי לנסוע וללמוד בחו"ל בכלל ובאוסטרליה בפרט. חשוב לציין כי רוב התארים ברחבי העולם וגם באוסטרליה מוכרים על ידי משרד החינוך, וניתן לעסוק בתחומם גם בארץ כמו גם בחו"ל. אוסטרליה היא יבשת שנמצאת בצד השני של העולם, ואולי דווקא הריחוק הפיזי מקשה על התפישה של ההשתלבות הנוחה בלימודים, למצוא מקום מגורים, לנחות אל תוך תרבות אחרת – אולם דווקא באוסטרליה נמצאת מחלקה לסטודנטים זרים שמסייעת בכול.
סיכויי קבלה גבוהים
התדמית של אוניברסיטאות בחו"ל הופכת אותם ל"קשים להשגה" בגלל בירוקרטיות שצריך לעשות בדרך או ציוני קבלה גבוהים ("אם אני מתמודד על מקום של עשרות ואולי מאות סטודנטים אחרים מן העולם, יש לי בוודאי סיכוי של אחד למאה, אז למה לנסות מלכתחילה..."). ובכן, באוניברסיטאות באוסטרליה נשמר מקום מיוחד לסטודנטים זרים, וסיכויי הקבלה לשם של סטודנטים זרים הם דווקא יכולים להיות לעתים אף יותר גבוהים מאשר כניסה למוסדות לימוד בארץ בתואר ראשון ובתואר שני.
רמת חיים
בהשוואה לישראל -מדינה דינאמית במזרח התיכון, החברה האוסטרלית היא סובלנית, פתוחה ומאכלסת תרבויות שונות – וכך גם הגישה לזרים. ניתנים לזרים שירותים יחודיים כמו למשל הסעות משדה התעופה, ימים להסתגלות , עזרה במציאת מגורים, סיוע במציאת עבודה וכן הלאה. אוסטרליה היא במקום השלישי בעולם מבחינת רמת חיים (בהשוואה לישראל שבמקום ה- 23), אז למה לא לנצל את זה בתקופה היפה ביותר בחיים?
מלגות לימודים לסטודנטים זרים
גם באוסטרליה ישנם גופים ממשלתיים וגופים פרטיים שמעניקים מלגות בצורת הנחות בשכר לימוד, הטבות במגורים ועוד לסטודנטים. המלגות מוענקות על ידי מוסד הלימודים הנבחר, ובדרך כלל רק לאחר שהסטודנטים כבר משולבים בתוכנית הלימודים (אין מלגות לסטודנטים זרים בדרך כלל). אותן מלגות כוללות ספרי לימוד, מגורים, מימון של הלימודים, נסיעות, אוכל ועוד. בנוסף לאלו, ניתן להגיש בקשה למלגה במדור המלגות של משרד החוץ.