לימודי פיזיולוגיה ופילוסופיה ברפואה הסינית עוסקים בעיקר תכונות הרפואיות ובמקורות של הצ´י, ובמחלות והפרות ההרמוניה הנפוצות ביותר הקשורות לסוגים השונים של אנרגיית הצ´י. מדובר מתחום לימודים אשר מהווה את הבסיס החשוב ביותר לצורך ביצוע ניתוח ואבחון נכון של מחלות ובעיות גופניות בהתאם לתורת הרפואה הסינית, המשלבת עקרונות משותפים של גוף ונפש, ומתייחסת לגוף האדם ולמערכות שלו כאל מקשה אחת אחידה, בה הגוף משפיע על הנפש והנפש על הגוף.
תחום צמחי המרפא
אומנות צמחי המרפא לוקחת חלק חשוב מאוד בעקרונות הפיזיולוגיה והפילוסופיה ברפואה הסינית העתיקה. ישנם הרבה מאוד צמחים בהם עושה הרפואה הסינית שימוש, כאשר לכל צמח יש תכונות ייחודיות משלו, וכל צמח מתאים לסוגים שונים של מחלות. בקורס הפיזיולוגיה והפילוסופיה ברפואה הסינית לומדים את הקשר הישיר בין תזונה לבין מחלות שונות, כאשר העיקרון המוביל ברפואה הסינית קובע כי לכל אדם יש תפריט ייחודי המתאים לו, ומכיל את הרכבי התזונה להם הוא זקוק.
שיטות אבחון ברפואה הסינית
לרפואה הסינית יש שיטות ייחודיות לאבחנה וסיווג של מחלות שונות, לפי עקרונות וקווים מנחים בתחום הפיזיולוגיה והפילוסופיה. אחת השיטות הנפוצות ביותר לאבחון ברפואה הסינית היא בחינה ובדיקה של הדופק, כאשר בקורס פיזיולוגיה ופילוסופיה ברפואה הסינית לומדים למדוד דופק באזורים שונים של הגוף באמצעות מישוש וראיה. כמו כן, שיטת האבחון הסינית מסתמכת בעיקר על הלשון שמהווה ברומטר עיקרי למצב התפקודי של שאר מערכות הגוף, בעיני הרפואה הסינית.
שיטות וטכניקות של דיקור
על פי הפיזיולוגיה והפילוסופיה של הרפואה הסינית, גוף האדם מורכב ממרידיאנים כאשר כל מרידיאן עובר בחלקים שונים של הגוף, ואחראי על מערכות שונות בגוף. המרידיאנים נחלקים לרבדים כאשר הכרת המרידיאנים השונים הכרחית על מנת לבצע פעולות דיקור מדויקות. המרדיאנים מהווים למעשה מטריצה מסועפת של ערוצי אנרגיה, החוצה את הגוף לאורכו ולרוחבו, כאשר היא עוברת דרך כל אברי הגוף הפנימיים, ומשפיעה על תהליכים כמו זרימת הדם, מערכת העיכול ומערכת הנשימה.