הפירוש החופשי של המילה טאיקוונדו היא "דרך החיים של הבעיטה והאגרוף", ומדובר באומנות לחימה קוריאנית אשר מתבססת על כוח המורכב ממסת גוף ותנועות אגן, בניגוד לאומנויות לחימה אחרות המתבססות על כוח ישיר. אומנות הטאיקוונדו מתמקדת בשלושה עקרונות מרכזיים: עיקרון ראשון הוא כבוד למאמן וכבוד להורים, עיקרון שני הוא כבוד לזולת לפיו יש לשמור על יחס הוגן כלפי היריבים, ועיקרון שלישי הוא כבוד לסביבה, כלומר שמירה על המקום ועל הרכוש האישי הן בזמן האימונים והן מחוצה להם.
אימוני טאיקוואנדו מגיל צעיר
אומרים שהדרך הטובה להתחיל ללמוד משהו ולפתח יכולות גופניות ומנטאליות היא על ידי התחלה בגיל צעיר. לכן טאיקוונדו ניתן להתחיל ללמוד כבר מגילאי ארבע ומעלה. תהליך הלימוד של היסודות והערכים של שיטת הטאיקוונדו תורמת לעיצוב של ילדים בגיל הרך הן מבחינה גופנית והן מבחינת החוסן הנפשי. העבודה על ריכוז, משמעת, נשימה נכונה, קואורדינציה, זריזות, ראייה מרחבית, רפלקסים, יציבה וגמישות תורמת לילדים מגיל צעיר ומעצבת במידה רבה את דמותם בגילאים מבוגרים יותר.
טאיקוונדו כספורט אולימפי
הטאיקוונדו הוצג לספורט אולימפי בפעם הראשונה בשנת 1988 באולימפיאדת סיאול שבדרום קוריאה. כאומנות הלחימה והספורט הלאומי של קוריאה, היא זכתה להצלחה רבה בעולם כולו, וכיום מדובר בענף אולימפי מקובל לכל דבר ועניין. גם בישראל ישנה עמותה מסודרת המקבלת תקציבים מן המדינה ומן הוועד האולימפי, ולוחמי טאיקוונדו ישראליים הגיעו להישגים מרשימים באולימפיאדות ובאליפויות העולם השונות, וייצגו בכבוד את ישראל. כך שמי שמעוניין ללמוד ספורט אולימפי שיש בו אפשרות להתפתח ברמה העולמית יעשה בחכמה אם יחליט ללמוד טאיקוונדו.
קורס מאמני טאיקוונדו
מי שמעוניין להפוך את האהבה והתחביב שלו למקצוע מרתק ומעניין המאפשר לו לעסוק יומיום בפעילות גופנית מאתגרת ואפילו להתפרנס מכך בכבוד, יכול ללמוד באחד מקורסי מאמני טאיקוונדו הקיימים בישראל. בקורס לומדים תכנים מעניינים הקשורים בין השאר לאנטומיה ולמבנה הגוף האנושי, אודות הכנה גופנית לילדים, אודות אתיקה של המקצוע. על מנת להשתתף בקורס מאמני טאיקוונדו יש להיות בגילאי 16 ומעלה.