ההתפתחות הטכנולוגית הענפה רק ממשיכה בתאוצה האינסופית שלה ובאה לידי ביטוי במיוחד במדינת ישראל שגאה להתהדר בתעשייה ביטחונית עם הטכנולוגיות המובילות בעולם, אמצעי תקשורת מגוונים מובילים, שירותי מחשב משוכללים, עולם כלכלי מתוחכם, התפתחות אינטרנט אינסופית, התפתחות בביוטכנולוגיה וביצירת ערוצי תקשורת חדשים. כל אלו ועוד הביאו להיווצרותו של תואר ייחודי במיוחד – התמחות בהייטק במסלול משפטים.
מסלול התמחות של העתיד
מסלול משפט והיי-טק לתואר ראשון יוקם במסלול האקדמי של המכללה למנהל וינוהל בראשו של ד"ר עומר טנא. תעשיית ההייטק מהווה חלק בלתי נפרד מההתפתחות הטכנולוגית הענפה – האחד משפיע על השני – ההתקדמות של האחד מקפיצה את השני. בעקבות ההתפתחות הטכנולוגית הענפה גם בעולם המשפטים נוצר הצורך לדון על נושאים אלו וזכויות יוצרים באינטרנט עדיין נושא סבוך אך מוכר בפני החוק, כמו כן דיני היי טק ודינים ופסקים בנושאי משפט וטכנולוגיה. המסלול האקדמי של המכללה למנהל רואה בתחום ההייטק כתחום התמחות במשפטים של העתיד.
למה ללמוד התמחות הייטק במשפטים דווקא בישראל?
התמחות הייטק במשפטים הינו מסלול ייחודי של המסלול האקדמי של המכללה למנהל בראש ובראשונה. מלבד זאת, מדינת ישראל היא אחת המתפתחות בפן הטכנולוגי ועל כן תחום ההייטק מאוד רלוונטי אליה גם בעולם המשפטי. תביעות רבות מתחוללות בין חברות הייטק ענקיות לאחיותיהן וקיים צורך בשוק למומחים בתחום זה. מדינת ישראל נחשבת כיוזמת, כבעלת השקעות רבות, חברות טכנולוגיות רבות וכן מובילות בתחום לימודי ההייטק. כעת גם עורכי הדין העתידיים יוכלו להיחשף לעולם ההייטק ואף להתמחות בו.
מה ילמדו בתוכנית הייטק ומשפטים במסלול האקדמי של המכללה למנהל?
במסגרת מסלול לימודים ייחודי זה ייחשפו הסטודנטים לתחום ההייטק ולעורכי דין ומשרדים שנוטים לעסוק בתחום דיני ההייטק. בית הספר גאה להתהדר בסגל מורים ומרצים המתמחה בנושא דיני ההייטק וביניהם ד"ר טנא, ראש התחום וכן דו"ר אורית פישמן-אפורי המתמחה בכל הנוגע לקניין רוחני. ד"ר שמוליק בכר, ד"ר תמר גדרון וכן ד"ר עידו באום גם הם ייקחו חלק בהרצאות והסברים בתחום התמחותם. הסטודנטים בתואר זה ילמדו על משפט בעולם האינטרנט והמחשב, כיצד להגן על מוניטין אישי, כיצד להגן על מידע, ביוטכנולוגיה בראי המשפט, קניין רוחני, טכנולוגיה בראי המשפט ועוד.