Quality Assurance או בקיצור QA הוא תחום אשר עוסק באבטחת איכות, כלומר תפקידם של אנשי הQA הוא לוודא שהמוצר אותו החברה שלהם, או של החברה ששכרה את שירותיהם, משחררת ללקוח או לשוק הצרכנים הוא איכותי.
Quality Assurance או בקיצור QA הוא תחום אשר עוסק באבטחת איכות, כלומר תפקידם של אנשי הQA הוא לוודא שהמוצר אותו החברה שלהם, או של החברה ששכרה את שירותיהם, משחררת ללקוח או לשוק הצרכנים הוא איכותי, ועומד בדרישות שנקבעו עבורו. תחום הQA קשור באופן ישיר לעולם ההייטק והתגבש בעקבות הצורך הגדול להקים מערך של בדיקות ובקרת איכות על מותרי התוכנה המיוצרות על ידי חברות ההייטק ובתי התוכנה השונים.
|
|
QA- אבטחת איכות שנוגעת בעיקר לתחומי ההייטק. |
|
|
המקור של תחום הQA
לפני שנים, בטרם התפתח תחום הQA למערך הגדול שהוא מהווה כיום, כל תחום בדיקות האיכות היה תחום מינורי בחשיבותו, כאשר רוב הבדיקות היו מתבצעות תוך כדי עבודת הפיתוח על ידי המתכנתים השונים העובדים בפרויקט. לאחר מקרים בהם תוכנות עם באגים גרמו לאסונות כבדים ואפילו לאבדן חיי אדם, הוחלט לשים דגש חזק על תחום אבטחת האיכות, על מנת למנוע מצב בו לקוח מקבל תוכנה עם תקלות ובאגים, כאשר העדיפות העליונה היא בדיקה מחמירה של תחומים בעלי פוטנציאל מסוכן כמו תוכנות המשמשות להטסה של מטוסים או הפעלה של ציוד מכאני כבד.
רוצים לעשות קורס QA- הנה כמה מוסדות לימוד שמעבירים קורס זה:
ג'ון ברייס-מכללת הייטק- https://www.tostudy.co.il/mosad-home.aspx?id=69
טכניון-לימודי חוץ- https://www.tostudy.co.il/mosad-home.aspx?id=51
מכללת סלע -https://www.tostudy.co.il/mosad-home.aspx?id=66
היתרונות הכלכליים של תחום הQA
בין השאר התגלה הפוטנציאל הרווחי של תחום הQA עבור חברות הפיתוח השונות. ככל שמגלים באגים, תקלות ופגמים בתוכנה בשלבים מאוחרים יותר של תהליכי הפיתוח והייצור, כך גם הרבה יותר יקר לתקן אותם. תקלה שניתן היה לתקן אותה בסכומים זניחים בשלבים מוקדמים, עלולה לעלות סכומים אסטרונומיים של כסף, כאשר מגלים ומתקנים אותה בשלבים מאוחרים יותר, ואפילו עלולה לגרום לפשיטת רגל של החברה המפתחת, ובחוסר יכולת לספק ללקוח את המוצר שלו בזמן, מה שעלול להוביל לקנסות גבוהים.
כיצד לומדים את תחום הQA?
מי שמעוניין להשתלב בתחום הייטק בענף בדיקות התוכנה וQA יכול לעשות זאת עלי ידי לימודים בקורסי QA שונים. ישנם הרבה מאוד קורסי QA בהם ניתן לקבל הכשרה מתאימה, ואפילו כאלה המבטיחים אפשרויות תעסוקה בתום ההכשרה. בקורסי הQA השונים ניתן לקבל את הידע והכלים הדרושים על מנת להשתלב בתהליכי פיתוח התוכנה בצד של אבטחת האיכות, ולהכיר את שיטות העבודה הנפוצות, ואת כלי העבודה המקובלים בתחום.