תחום הריקוד תפס תאוצה משמעותית בשנים האחרונות והמודעות לכך שגם גברים וגם נשים יכולים לקחת בעולם זה ואף להתפרנס ממנו גדלה ככל שהשנים חולפות. המודעות של הציבור הרחב לתרבות שונה ולהפיכת הריקוד כחלק מהמיין-סטרים הופכת את המקצוע, ככל שהזמן חולף, למשתלם יותר. למרות שאי אפשר לומר כי משכורת של רקדן היא מהגבוהות בשוק התעסוקה. מדובר יותר בסיפוק נפשי-אומנותי מאשר מטרת רווח כלכלי.
מה תפקידו של רקדן?
הרקדן נדרש לבצע כוריאוגרפיות שונות בהתאם לדרישת מנהל הלהקה או הממונה עליו במשרה המסוימת בו לוקח חלק. הרקדן נדרש להיות בעל חוש קצב טוב וכושר גופני גבוה, כמו כן התמחות בתחום הריקוד שבחר. על פי רוב רקדן לא יהיה מועסק כרקדן סלסה ורקדן בלט בו זמנית. לרוב ייבחר תחום התמחות, בדיוק כמו בלימודי תואר ראשון – תחום הסלסה, תחום הבלט, ריקוד מודרני, וואלס, ריקודי עם, פלמנקו, ג´אז ועוד. רקדן צריך לדעת כי מדובר בעבודה מאוד קשה פיזית שדורשת אימון רב, חוש תנועה טוב, הקפדה על המראה החיצוני, סבלנות ויכולת להתבלט.
מה הן אופציות התעסוקה לרקדן?
רקדן יכול להיות מועסק במגוון רחב של משרות ולא פעם, בכדי להשלים משכורת, רקדן ייקח עבודות צדדיות שאינם בהכרח תחום התמחותו אך קשורות לעולם הריקוד. כך למשל, רוב הרקדנים שואפים להשתלב בלהקת מחול מקצועית ולהתפרנס ממנה. אחרים בוחרים להיות מורים לריקוד בסטודיו למחול או בתי ספר תיכוניים בעלי מגמות מחול וריקוד. ניתן להיות רקדן בקולנוע וטלוויזיה או לחלופין בהופעות חיות.
איפה לומדים להיות רקדן?
רקדנים לרוב מתחילים את דרכם המקצועית בעודם נערים במסגרת בתי ספר לאומנויות עם מגמות מחול. מלבד זאת יש הנרשמים לקורסים חיצוניים בסטודיו ובתי ספר למחול למיניהם. אלו יכולים להיות חובבניים שאט-אט מבינים כי התחביב יכול להפוך למקצוע והאופציה להשתלב כרקדן מקצועי הינה מציאותית. ניתן ללמוד גם תואר ראשון במחול, אך לא רבים הרקדנים שבוחרים בדרך זו. מכיוון שמדובר במקצוע שתלוי בגוף טווח הגילאים הוא דיי צעיר וההתמקדות היא בעבודה ופחות בלימודים. בהמשך הדרך ניתן לעסוק בתחום הכוריאוגרפיה, ניהול והקמת להקה עצמאית ועוד.