לטכנאי יש את הידע הטכני הדרוש על מנת לתקן ולתפעל מכשירים שבתחום התמחותו. טכנאי אלקטרוניקה הוא מקצוע בעל ביקוש רב – כל עוד יש למקצוע זה תתי תחומים רבים: מעיסוק בחברת חשמל, מחשבי רכב פרטי, מכשירי חשמל ביתיים ותעשייתיים, מכשירי סלולאר ועוד. בין תחומי האחריות אשר יש לטכנאי אלקטרוניקה נמצאים ויסות, שליטה ובקר של מערכות אלקטרוניות, אחזקה של ציוד ממוחשב, תכנון ובניה של מערכות ממוחשבות ועוד. טכנאי יכול להתקדם בסולם האבולוציה המקצועית וללמוד לתעודת הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה בהמשך, תוך כדי קבלת פטורים שונים במקצועות שכבר נלמדו.
מהן מטרות לימודים לטכנאי אלקטרוניקה?
לימודי טכנאות אלקטרוניקה נועדו להעניק כלים וידע טכנולוגי תיאורטי ומעשי, על מנת להכין את הבוגרים למבחני מה"ט המסמיכים את הטכנאים ובפיקוח משרד התמ"ת במהלך המשך עיסוקם המקצועי בתחום. הלימודים כוללים ידע רב בתחומים כלליים המכינים את הלומדים למסלולי ההתמחות הנבחרים שלהם. הטכנאים יוכלו לטפל בציוד ממוחשב ולתחזק אותו, את המערכות הדיגיטאליות ואת מערכות הבקרה.
מהם התכנים בלימודים לטכנאי אלקטרוניקה?
נושאי הלימוד בתוכנית הלימודים חייבים להיות על פי אישור של המה"ט, וביניהם: מושגי ייסוד בלוגיקה, תורת החשמל, עקרונות וחוקים בתחום החשמל והאלקטרוניקה, זרמים, מבודדים ומוליכים, הנע חשמלי, רכיבים פסיביים, עקרונות פעולה, בקרים מתוכנתים, דיודות, סוגי אותות, מגברים, טרנזיסטורים, מתקני חשמל, מכונות חשמל, מערכת הספק, מערכות הפעלה וארכיטקטורות מחשב ועוד. התכנים מועברים באופן עיוני אולם יתכנו פעילויות מעשיות להטמעת החומר ולצבירת ניסיון.
מהם תחומי התעסוקה בתחום?
טכנאי אלקטרוניקה הוא תחום כללי, בעוד הוא יכול למקד את עיסוקיו בתתי תחומים רבים ומגוונים ככל שידו משגת. זו הסיבה, שחייו של טכנאי אלקטרוניקה עמוסים במיוחד. הוא יודע לתקן מכשירים חשמליים למיניהם (ותמיד יש צורך בטכנאים אלו בתעשייה מטעם המשווקים, היצרנים או היבואנים). טכנאי אלקטרוניקה יכולים לעסוק גם בתחומי מיקרו מחשוב, תחזוקה וטיפול בציוד אלקטרוני בארגונים ולאנשים פרטיים, יכול לעסוק בכך כעצמאי או כשכיר בארגון בכל סוגי התעשיות.