המילה קורס יכולה להיות לא פעם מטעה ומבלבלת כאשר יש לה אסוציאציות שונות: קורס בזמן השירות הצבאי, קורס העשרה, קורס לגמול השתלמות, קורס באוניברסיטה, קורס הכנה למבחנים שונים, קורס פנים ארגוני ועוד. מאמר זה יעשה סדר בבלאגן וינסה להסביר את הגדרת הקורס באופן המקיף והברור ביותר. באופן כללי ניתן להגדיר קורס כסדרת מפגשים שמטרתה העיקרית ללמוד נושא ספציפי.
קורסים במוסדות להשכלה גבוהה
כאשר ניגשים ללימודי תואר ראשון באוניברסיטה או במכללה מתכונת הלימודים מתקיימת, על פי רוב, לפי בחירת קורסים. כל סטודנט נדרש להשתתף בקורסי חובה ולבחור קורסי בחירה. הקורסים נלמד לאורך הסמסטר וכל קורס משלים צעד נוסף בדרך לקבלת התואר הרשמי. במסגרת התואר נלמדים לפעמים קורסים שמהווים העשרה ולא דרושים באמת למקצוע בהמשך הדרך ועל כן יש הבוחרים בקורסים של לימודי תעודה.
קורסים ללימודי תעודה והכשרה מקצועית
לא כולם יכולים לשאת בהוצאות הכבדות של לימודי תואר ראשון או פשוט בוחרים ללכת בגישה אחרת שמציעים לימודי התעודה. לימודי התעודה יכולים לערוך מס' מפגשים ויכולים להגיע ללימודים של שנה אם לא יותר. כך למשל בתחום לימודי הרפואה משלימה נדרשים לימודים של 4 שנים ומכיוון ועדין לא מוכרים כתואר הם נחשבים כלימודי תעודה. בתום קורס במסגרת לימודי תעודה מקבלים איזשהו סוג של תעודה – תעודת הסמכה, תעודת גמר או תעודת סיום. קיימים קורסי תעודה במגוון רחב של נושאים החל מצילום, אומנות, קבלה, אסרטיביות, ניהול רגשות, ספורט וכלה בשוק ההון, חינוך ורפואה. קיימים גם קורסי הכשרה מקצועית, המוכרים ע"י משרד התמ"ת על פי רוב, ומכשירים אנשים למקצועות מסוימים בתקופת זמן קצרה ואינטנסיבית. עם קורסים אלו נמנים קורסי הטכנאים למיניהם.
קורסים במסגרת העבודה
גם מסגרות העבודה והתעסוקה מאפשרות לעובדיהם להרחיב את ידיעותיהם בקורסים לגמול השתלמות או בקורסים פנים ארגוניים. דבר זה נעשה מתוך אינטרס משותף – מבחינת המעסיק עובד הניגש לקורס רוכש ידע שיכול להיות יעיל לחברה ולהפוך את העובד לנכס חשוב בחברה. מבחינת העובד קיימת אופציה להעלאת המשכורת והעשרת הידע האישי. קורסי גמול השתלמות מסייעים להכשיר עובדים קיימים במגוון נושאים ולעלות את המשכורת שלהם בהתאם בעוד קורסים פנים ארגוניים מתבצעים לרוב ע"י שליחת נציג ממוסד הלימודים הנבחר לחברה עצמה והעברת מס' הרצאות ונושאי לימוד לקבוצה גדולה של עובדים.