פוסט פרודקשן (לאחר הפקה) הוא השלב שלאחר סיום ההפקה של סרטים, סדרות, קליפים, פתיחים, פרסומות ועוד, ומטפל בכל ה"גימורים האחרונים" – עיקרו – העריכה של התמונה ושל הסאונד. בשלב זה למשל, פסקול הסרט מעובד, הדיאלוגים המוקלטים נערכים, נעשים "פוסט סינקים" – כלומר צילום נוסף של שחקנים, קובעים את הקצב, עורכים את האפקטים, את המוסיקה וכל אלו מוכנסים אל סיר אחד גדול, שפוסט פרודקטור בוחש בו עד לקבלת המיקס. העבודה הזו רבה ומפרכת, לכן לרוב היא פרי עמלם של מספר אנשים יחדיו, וישנו שימוש בתוכנות רבות שדורשות יצירתיות, מיומנות ומעוף.
מהן מטרות קורס פוסט פרודקשן?
קורס פוסט פרודקשן נועד להכשיר את הלומדים – שאינם חייבים להיות בעלי רקע בתחום ההפקות או הצילום – לעבודה יצירתית שדורשת ידע בתוכנות שונות ובעריכה. לימודי קורס פוסט פרודקשן כוללים הקניית ידע עיוני בתחום התרבות, האמנות, התקשורת והאמירה הקולנועית. הלומדים למדו כלים מעשיים בתחום הפוסט פרודקשן – תוכנות לעריכה הקשורות לקול ולתמונה. התכנים בקורס כוללים ידע גם בתחום הצילום ויסודות בעיצוב גרפי, עיצוב ויצירת פסקול ועוד.
מהם נושאי הלימוד בקורס פוסט פרודקשן?
בין נושאי הלימוד המגוונים והרבים בקורס פוסט פרודקשן ניתן למנות צילום ועריכה של וידאו, יצירה ועריכת פסקול, אפקטים דיגיטליים, עריכת יסודות גרפיים בתוך היריעה כשישנו דגש על תזמונים על וידאו, אנימציית טקסטים, ליפסינג, מסכים, אקספרשנס ועוד. בין השאר יתכן שימוש בתוכנות פרמייר, אפטר אפקטס, מקס, קומפוזיטינג ועוד.
האם קורס פוסט פרודקשן יכול להתאים כמקצוע?
כיום קיימת תחרותיות רבה בתחום הפוסט פרודקשן – מי שלומד קולנוע, אנימציה או גרפיקה וגם מי שפונה לתחום הפוסט פרודקשן בנפרד יכול להציע את עצמו לכל הפקה מצולמת אפשרית. כל פוסט פרודקטור יכול לצבור ניסיון בתחום ולהגיע להפקות גדולות בהמשך, תוך שימוש שוטף בתוכנות מקצועיות לפוסט עריכה והתעדכנות בכל הכלים הנוספים שמתווספים מדי שנה למקצוע. השימושים הרבים במקצוע זה הופכים אותו לנצרך ונדרש, כמו גם היכולת להשפיע ולשלב בו אמירה אישית בכל מודול צילום שנערך.