בישראל קיימים ארגונים שונים שאחריותם לדאוג לחייל המשוחרר בכניסתו לעולם האזרחות. הקרן להכוונת חיילים משוחררים היא אחד הגופים המרכזיים והיא מסייעת במציאת כיוון בחיים - כולל מציאת מקצוע לימוד
בתחילת שנת 1994, נחקק במדינת ישראל חוק הקובע את התנאים וההטבות הניתנים על ידי המדינה לחיילים שהשלימו את שירותם הצבאי. הסעיף המרכזי בחוק התיר לחיילים משוחררים לקבל סיוע כספי למטרות הבאות: השכלה, הכשרה מקצועית, דיור, הקמת עסק ונישואין. הסיוע נועד לחיילים אשר השלימו לפחות 12 חודשי שירות ביחידות צבאיות, במשמר הגבול, שירות בתי הסוהר, משטרת ישראל או במסגרת של שירות לאומי. ההטבות כוללות מענק שחרור כספי שמשתנה בהתאם לאופי וסוג השירות, פיקדון אישי וקרנות סיוע שונים.
על פי חוק ביטוח לאומי נקבע כי חיילים משוחררים זכאים לקבלת מענק חד פעמי בסך 8,487 ₪ בתנאי שעבדו באחת מעבודות נדרשות במשק הישראלי במשך תקופה מינימלית של שישה חודשים. מגוון העבודות הנדרשות רלוונטי למקומות עבודה הבאים: תחנות דלק, אתרי בנייה, בתי מלון, בתי אריזה וחקלאות, מפעלי תעשייה ובלי מלאכה וטיפול באנשים מוגבלים.
לשכות להכוונת חיילים משוחחרים שעובדות בתל אביב, חיפה, באר שבע וירושלים נועדו לספק לחיילים משוחררים את היעוץ המקצועי בנושאים כגון: לימודים, תעסוקה, זכאות לתנאים מיוחדים ועוד. בנוסף לאפשרות של פגישה עם יועצים, המעוניינים יכולים להעזר בספרייה מקיפה שמאפשר נגישות לספרות בתחום ובתוכנת מחשב אשר מאפשרת שימוש קל ומהיר.
בפני החיילים המשוחררים אשר בסיום שירותם הצבאים מעוניינים להתחיל ללמוד, עומדים מספר אפשרויות. אלה שמעוניינים להשלים בגרויות יכולים לבחור את הדרך הנוחה להם מתוך השתיים: לימודים במוסדות אקסטרניים אשר מאפשרים תשלום על חשבון הפיקדון הצבאי ומרכזים להשלמת השכלה למבוגרים אשר מסובסדים על ידי הרשויות המקומיות. מכינה אקדמאית הפועלת במסגרת מוסדות לימוד להשכלה גבוהה מאפשר למעומדים שמעוניינים להיתקבל ללימודי תואר ראשון להשלים את המקצועות שחסרים להם בתעודת הבגרות ויחד עם זאת לקבל את ההכשרה הבסיסית במקצוע בו ירצו ללמוד. המכינה נמשכך שנת לימודים אחת כשבסופה, בהתאם להשגיו של כל סטודנט, ההנהלה קובעת האם הוא יוכל להיתקבל ללימודי התואר.
חיילים משוחררים אשר מעוניינים להישתלב בשוק העבודה באמצעות הכשרה מקצועית בתחומים כגון: טכנולוגיה, תעשייה, בניין ועוד רשאים לבחור באחד ממוסדות לימוד אשר פועלים מטעם משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה. לימודים במסגרות אלה מציעים הטבות מגוונות כגון: תשלום הלימודים על חשבון הפיקדון, קבלת דמי הבטלה במשך שנת לימודים ראשונה, וסיוע והכוונה במהלך תהליך הלימודים.