מזכירה, בכל ארגון שהוא, מהווה תפקיד חשוב מאוד – שכן היא אחראית על ארגון, סידור וסיוע לעובדים שבלעדיו העבודה לא יכולה להתבצע כראוי. מזכירה רפואית על אחת כמה וכמה הינו מקצוע חשוב מאוד שמהווה חלק בלתי נפרד מתפקוד המרפאה. מזכירה רפואית נדרשת לנהל את יומני המטופלים, להיות בעלת ידע בתוכנות מחשב רפואיות שונות, להיות בעלת ידע בסיסי ברפואה, לדעת לאן להפנות את המטופלים ולהשיב להם לשאלות, להיות בעלת ידע גבוה באנגלית, להיות מסודרת ואחראית.
איך להשתלב בתעסוקה בתור מזכירה רפואית?
בכדי להיות מזכירה רפואית הדבר הבסיסי ביותר הנדרש הוא תעודת מזכירה רפואית, אותה ניתן להשיג באמצעות קורס מקצועי המכשיר ומכיר בתומו ולאחר מעבר בחינות מסוימות בתלמידה כמזכירה רפואית רשמית. הקורסים של מזכירה רפואית דורשים על פי רוב כחלק מתנאי הקבלה מינימום 12 שנות לימוד וידע באנגלית בכדי להתמודד באופן טוב עם מושגים לועזיים רפואיים. ראיון אישי יכול גם הוא להיות דרישה לקורס, אך לא תמיד מתבצע.
מה נדרש ממזכירה רפואית במסגרת עבודתה?
במסגרת עבודתה של מזכירה רפואית, מלבד הידע המוקנה לה בקורס ובלימודים, נדרשות גם תכונות אופי מסוימות. כך למשל, סדר וארגון הוא חלק בלתי נפרד מביצוע עבודתה של המזכירה הרפואית ביעילות. מזכירה רפואית נדרשת גם לנהל תיקים רפואיים של מטופלים – מסמכים שאם לא מנוהלים כראוי יכולים להשפיע על בריאותם של הפציינטים, כמו כן היא נדרשת להכווין את המטופלים לבדיקות רפואיות אחרות ועל כן נדרשת להיות בעלת ידע בסיסי בתחום הרפואה. אמפתיה, נחמדות, לבביות ואנושיות מהוות תכונות אופי שיכולות רק להוסיף לאווירת המרפאה ולניהול טוב שלה.
מה הן אופציות התעסוקה למזכירה רפואית?
מזכירה רפואית יכולה להשתלב במגוון רחב של תעסוקות, במיוחד בישראל אשר מעניקה תעודה מוכרת מטעם משרד התמ"ת ברוב הקורסים של מזכירות רפואית. ניתן להשתלב בקליניקות פרטיות כמזכירה רפואית, בקופות ובתי החולים, בחברת חיצוניות שמספקות למערכות הרפואיות בארץ שירותים שונים. כמו כן הידע האדמיניסטרטיבי הנרכש בקורס מאפשר לעבוד גם בתחום המזכירות הכללי במשרדים, חברות וארגונים שלא קשורים בהכרח לעולם הרפואה.