בכל תחום חיים קיים ומתפתח, אנו נזקקים לעזרתן של מכונות: מכוניות ואמצעי תעבורה, מערכות ממוחשות, מיזוג אוויר, מערכות חימום, בקרה, רובוטיקה, מיכלי לחץ, צנרת, מכונות ייצור, מכשור רפואי ועוד. על מנת ליצור מכונה ייעודית, יש לתכנן אותה באופן מדויק, לפתח את הפרטים הדרושים לשינוי מן הדגם הקודם, להתחשב בדעת ובצרכי הקהל, להיות עד ואפילו לנהל את תהליך היצור של בניית המכונות ולעקוב ולבקר אחר התוצאות – משום שתמיד ישנן מגמות לשיפור. לימודי הנדסת מכונות בתואר הראשון הינם לימודים בעלי היקף רחב במגוון מתחומי החיים, כשבהמשך ישנה הזדמנות להתמקד בתחום עניין רצוי.
מהן מטרות תואר ראשון בהנדסת מכונות?
לימודי הנדסת מכונות לתואר ראשון שואפים להכשיר מהנדסים בתעשייה שישקדו על התכנון, הפיתוח, התחזוקה ועל הבקרה של המכשירים ועל המכונות שאותם פיתחו. על מנת להפעיל את המכונות הללו בסביבה עתירת ידע וטכנולוגיה, לימודי התואר מכילים תכנים ריאליים במדעים מדויקים אל מול תכני העשרה שמפגישים בין המכונה לבין הצרכים של קהל היעד הזקוק לה.
מהם נושאי הלימוד בקורס תואר ראשון בהנדסת מכונות?
תוכנית הלימודים לתואר זה מכילה קורסים מגוונים במקצועות הריאליים וביניהם: מתמטיקה, כימיה, פיזיקה, תרמודינאמיקה, מכניקת חומרים, מדע החומרים, הנדסה אופטית למכונות, מערכות אנרגיה, מיקרו מערכות, ביו מכניקה, מכניקה חישובית, רובוטיקה, הנדסת פני השטח, הנדסה גרעינית, חוזק חומרים, מכרוניקה, הנדסה ימית, הנדסת איכות ועוד. התואר הראשון מקיף בעיקר לימודי מבוא ובלימודי ההמשך ניתן יהיה לרכוש ידע נוסף בתחום המטרה הספציפי.
מהן אפשרויות התעסוקה לבוגרי תואר בהנדסת מכונות?
מקומות התעסוקה מבקשים הנדסאי מכונות רבים ובתחומים שונים- ביקוש זה מאפשר לבוגרי התואר הראשון בהנדסת מכונות להתנסות במקצוע הנרכש וכן לגבש מטרת לימודים לתואר השני. בוגרי התואר הראשון בהנדסת מכונות יוכלו להשתלב בתעשייה במקצועם בכל שלבי המוצר עצמו, ולהיות הכוח הרענן שמניע את התעשייה, כאשר כל בוגר טרי של לימודים אלו מביא איתו את הידע העדכני ביותר בתחום.