עולם הטכנולוגיה מתקדם, ועימו גם עולם הצילום. בעבר, לפני עולם האינטרנט והדיגיטציה, כשהמצלמות היו אנלוגיות – הצלמים עוד היו חושבים על כל "קליק", על כל תמונה ברצועת הפילם שתשרוף בחינניות מחושבת את סרט הצילום וזה תוך חישוב התאורה וכיוונה באופן מחושב על פי זוויות, הרי שכיום הכול אוטומטי, ופחות מותיר את המקום לדמיון (ואת זה תופסות כיום תוכנות מיוחדות לעיצוב תמונות). כיום כל צלם חובבן יכול לתפוס מצלמה ולצאת לצלם בשטח עם עדשות שונות, וללמוד כיצד להתמקצע איתן ביחד עם ההוראות מהאינטרנט והניסיון. אז מדוע צריך בכלל ללמוד צילום מקצועי?
עבודה עם המכשור המתאים למטרה
לכל סגנון של צילום ישנו ציוד אחר שמתאים לו. עדשות מאקרו ומיקרו, מצלמות מסוגים שונים, ועוד מיני ציוד (יקר בדרך כלל, יש לומר – ככל שעולים בדרגת המקצוענות) שמתאים לעבודת שטח או סטודיו שמתאימה בדיוק לכך. לדוגמה – היום צילום מאכלים ומסעדות הוא אחד התחומים שיש בהם כסף רב, אולם עבודה זו אינה מתאימה לכל צלם. בנוסף- זו עבודה שמצריכה טכניקה מיוחדת וציוד יקר. על מנת לקבל את הטיפים, לרכוש ניסיון בשטח ולהיות בחוד החנית, נדרשת למידה עד למקצוענות – כמו בכל תחום בצילום.
ה"קליק" עם מקצוע הצילום
לכל אחד יש תחום עניין משלו, לבד מצילום – כמו סוגיות שמעסיקות אותו ומעניינות. צילום עיתונות, צילומי אופנה, צילומי פפראצי, צילומי טבע ונוף, צילומי אוכל, תכשיטים, עירום, ספורט, אירועים...התחום הזה בלתי נגמר וגם האפשרויות שבו. לכל אחד יש קליק משלו שמחבר אותו עם אהבת נפש אחרת שלו. מצד שני, ישנם כל כך הרבה צלמים שמתחרים על אותה נקודה נשגבת – עם ציוד טוב, עם מוטיבציה ונחישות. מה שמבדיל בין כולם – המקצוענות.
צילום כמקצוע עם הכנסה מרובה
לפעמים צלם מתפרסם בעקבות תמונה אחת טובה, שהתגלגלה לידיים הנכונות. על מנת שתהיה מוערכת, עליה לעמוד בקריטריונים שונים של צילום מקצועי, לומר את האמירה הנכונה, להיות במקום הנכון ובזמן הנכון, לצלם באמצעים מיוחדים. מן המקום הזה, ניתן רק לפרוח, ולהניב יותר עבודה בתחום – ואפילו ללמוד מקצועות משלימים: אוצרות ועריכה, פתיחה של משרד פרסום, קשר לעולם האינטרנט, קשרים עם גלריות, שליחת תמונות לתערוכות בין לאומיות שמפיצות את היוקרה ברחבי העולם ועוד.