מלכ"ר הינו מוסד ללא כוונות רווח ועל כן מזוהה פעמים רבות עם תחום העמותות והארגוניים החברתיים ההתנדבותיים. המלכ"רים מהווים את אחד המגזרים הקשים ביותר בתחום הניהול, שכן המגזר הממשלתי והעסקי כאחד מבססים עבודתם על אספקה תקציבית ידועה (פחות או יותר), בעוד מלכ"רים ועמותות לא יכולים לצפות באופן מדויק את הכספים שיתגלגלו בין ידיהם וכיצד יחלקו אותו בצורה הטובה ביותר למימוש המטרה הסופית. קורס ניהול מלכ"רים יעמוד על הסוגיה החשובה של ניהול נכון ונוח ביותר של ארגונים חשובים אלו.
מי הוא קהל היעד של קורס ניהול מלכ"רים ועמותות?
הקורס מיועד למנהלים בפועל או המעוניינים בהקמת מוסד ללא כוונת רווח או עמותה כלשהי. אנשים בעלי עמדות מפתח בארגוני מלכ"ר יכולים לקחת חלק בקורס – כך למשל מנכ"לים, חשבים, חברי דירקטוריון, יועצים משפטיים, רואה חשבון, יחצ"נים, מבקרים פנימיים ועוד. יש לציין כי מנהלים ובעלי תפקידים במגזר הממשלתי והעסקי – שמטרתם המשותפת היא רווחים כלכליים, בסופו של יום, לא יוכלו לקחת חלק בקורס זה שכן הוא לא ייתן מענה למגזר העבודה שלהם.
מה המטרה של קורס ניהול מלכ"רים ועמותות?
הקורס שם לעצמו מטרה להכשיר את תלמידיו למנהלים מצטיינים של עמותות ומלכ"רים למיניהם תוך כדי הקניית ארגז הכלים הרחב ביותר על כל ההיבטים – המשפטיים, הניהוליים, הכלכליים, הפיננסיים, השיווקים כאחד. הקורס מסייע למנהל מלכ"ר להכיר את סביבתו ואת יחסי הגומלין שבעבודה זו ועד כמה הם הכרחיים לתפקודו התקין של המוסד. הקורס שואף להכיר למלכ"ר את המציאות המגזרית בארץ כפי שהיא באמת ולהבין כציד להתמודד עם אתגר של ניהול מלכ"ר.
מה הם נושאי הלימוד בקורס ניהול מלכ"רים ועמותות?
במסגרת תוכנית הלימודים הנרחבת של קורס זה מוקנה לתלמידים מגוון רחב של נושאים החיוניים וחשובים לעבודתו של מנהל עמותה או מלכ"ר. במסגרת הקורס ילמדו על שלושת המגזרים בישראל – המלכ"רים, המגזר העסקי והמגזר הציבורי ועל יחסי הגומלין בין אלו לאלו. כמו כן יתמקדו במגזר השלישי – המלכ"ר – במה הוא שונה מאחיו, מה המטרות שלו והדרך להשיגן? אילו אתגרים עומדים בדרכו ומה תפקידיו? כמו כן יעמדו על השוני בין ניהול עסקי לניהול מלכ"ר, כיצד לנהל כלפי פנים וחוץ, לפתור ולהתמודד עם קונפליקטים פנימיים וחיצוניים, כיצד למצוא משאבים כלכליים לצורך ביצוע המטרות בארגון ללא מטרת רווח, כיצד למצוא תורמים ולגייס כספים, כיצד לנהל כוח משאבי אנוש דל באופן אפקטיבי, היבטים בתחום המיסים והחשבונאות, היבטים משפטיים ועוד.