לימודי רפואה משלימה נכון לרגעים אלו עדיין איננו מוגדר כתואר מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, אולם הם מעניקים זכאות לתעודת מטפל ברפואה משלימה, וכן השעות האקדמיות שהושקעו תוכלנה להצטבר במסגרת הלימודים, ולהקנות בעתיד זכאות לתואר ברפואה משלימה אם יוכר, במידה וישראל תלך בעקבותיהן של מדינות נחשלות - מערביות ואחרות בעולם, ותקנה לבוגרי לימודים אלו זכאות לתואר אקדמי ואת היוקרה הראויה לו. מצד שני, לימודי רפואה משלימה כוללים בתוכם קורסים קצרים יותר מלימודי תואר המותאמים על פי קהל היעד – להעשרה, לעניין ולתחביב, לטיפול בילדים בבית ועוד.
הרפואה המשלימה לקהל ה"רוחני"?
התואר יוכל להתאים למי שמעוניין לעסוק ברפואה משלימה, כזו שמאבחנת ומטפלת גם במקור הבעיה ולא רק בתסמינים, כפי שהרפואה המערבית מטפלת. היות ובניגוד לרפואה המערבית המטפלת בעיקר בגוף – הרפואה המשלימה מטפלת באיזון גוף נפש, בפתרון בעיות קיימות ובמניעת הבעיות הבאות גם דרך הנפש, קהל הלימוד שמגיע למוסדות הלימוד ברפואה המשלימה נחשבים לרוחניים יותר, או לכאלו שמעוניינים לטפל בעצמם ובאחרים בדרכים אלטרנטיביות למה שהכירו (ברפואה המערבית) כשלא קיבלו פתרון לבעיותיהם. בין הלומדים ישנם רופאים מן הרפואה הקונבנציונאלית כדי להרחיב את מאגר הכלים הטיפוליים שברשותם.
יותר בתי ספר נפתחים – יותר קהל
במדינת ישראל של המאה ה- 21, תחום הרפואה המשלימה על כל תכניו כבר אינו שנוי במחלוקת, זוכה לפרסום ציבורי רב בתוכניות בוקר, בחדשות וניתן לומר כי רבים פונים להיות מטופלים בתחום בדרך זו או אחרת. כך ישנו יותר ביקוש למטפלים אלו, יותר בתי ספר נפתחים ויותר מטפלים נרשמים ללימודים אלו. קהל היעד יכול להיות מי שחווה את הטיפול ומעוניין להעביר אותו הלאה, מי שמפתח בעצמו שיטות לריפוי ומעוניין לשלב אותן דרך הידע שנרכש בלימודים אלו ועוד.
רפואה משלימה מאפשרת פתיחת קליניקה עצמאית
מי שמקצועות המגע מדברים אליו ומעוניין לפתוח קליניקה עצמאית, יכול לעשות זאת בעצמו תוך רכישת הסמכה מקצועית (שאורכת בדרך כלל כ- 4 שנים). תהליך רכישת המקצוע ועבודה בו מחייבים הבשלה אל תוך המקצוע, ולכן דרושה התמדה וסבלנות לאורך כל שנות הלימוד, שכוללות גם התנסויות מקצועיות, היכרות עם קולגות, למידה מניסיון חיים של אחרים ועוד.