תחום הסאונד וההפקה אינו יכול כמעט להתקיים ללא סינתזה וסאמפלינג, כשלכל אמן ישנו הסגנון שלו והצליל המיוחד לו. כיום, ישנו עולם שלם של אפשרויות ליצירת צלילים ולעיצובם ללא הגבלה – ואת זה מספקת הסינתזה. הסאמפלינג הוא צליל עשיר שנדגם ממקור אחד או שהוא מורכב מסינתזה, משתנה בזמן וניתן לתמרן אותו כפי הצורך בתוך יצירות מוזיקליות. כיום רוב היוצרים ממחזרים את אותם הפרסטים שחוזרים על עצמם, ורק קומץ של יוצרים מוכשרים מפתיע ועושה שימוש מלא בידע ובכלים שעולם הסינתזה והסאמפלינג מציע. קורס סינתזה וסאמפלינג נועד לקדם את היוצרים בתחום ולהביא את היכולות של הלומדים לרמות חדשות.
מהן מטרות קורס סינתזה וסאמפלינג?
קורס סינתזה וסאמפלינג נועד להקנות ללומדים כלים בתחום הסאמפלינג והסינתזה – תוך שימוש בכלים אלו – הכרה, לימוד ושימוש בסינתיסייזרים הנפוצים ויצירת צלילים באופן עצמאי, לומדים מהי סינתזה מודולארית, שימושים באפקטים ועיצוב הסאונד, ווקודרים, ריאקטורים ועוד. חלק מהקורסים במוסדות לימודים שונים דורשים ידע מוקדם בתחום המוסיקה הממוחשבת.
מהם נושאי הלימוד בקורס סינתזה וסאמפלינג?
נושאי הלימוד יכולים להבחר וגם להשתנות מפעם לפעם על ידי צוות הלימוד באופן שונה בכל מוסד לימודים נבחר, על כן יש לברר תחילה מה תוכנית הלימודים המוצעת. בין הנושאים שנלמדים: היסטוריה של הסינתזה, תולדות הסאמפלינג, סוגי סינתזה, סינתזה חיסורית, סינתזה חיבורית, ווקודר, אוסילאטורים, קונטקט, מחוללי צליל, צורות גל, סינתיסייזר קלאסי, היכרות עם כלי סינתזה נפוצים, מעגלי אפנון, מטריצות, מודולציות ומודולאטורים, מעטפות ופילטרים, תכנות על בסיס הלופים, עריכת קבצי Audio, סאמפלר בסביבת ה- LIVE, פרוגראמינג סימולטאני, מנוע אפקטים ועוד.
מה עושים עם הידע הנצבר בקורס סינתזה וסמאפלינג?
הקורס מאשר בדרך כלל יצירת תיק עבודות אישי, ועימו ניתן להשתלב במגוון עבודות. בוגרי הקורס יוכלו להשתמש בידע בנצבר לקידום היצירה המוסיקלית שלהם – כזמרים, כמעבדים מוסיקליים, כטכנאי סאונד ואנשי אולפן, כמפיקים, כנגנים, כתקליטנים וככל העוסקים ביצירה המוזיקלית. הקורס ישפר את השליטה הטכנולוגית בצלילים ויוסיף עוד נדבך בדרך לפרנסתם של היוצרים מאמנותם.