אנימטור בשפה העברית הוא למעשה מנפיש. כלומר, אדם שעוסק בהפקה של סרטים המיועדים לקולנוע, לטלוויזיה, למשחקי מחשב או לאינטרנט. באמצעות יצירה של סדרה של תמונות בודדות היוצרות אשליה של תנועה כאשר צופים בהם ברצף ובקצב מתחלף גבוה, יוצר האנימטור סרטונים מונפשים. ישנם סוגים שונים של אופנים בהם ניתן ליצור אנימציה, כאשר האנימטורים של היום עושים שימוש בעיקר בתוכנות אנימציה ממוחשבות. על מנת להיות אנימטור דרוש כישרון מסוים בתחום העיצוב והאומנות החזותית.
מהן אפשרויות התעסוקה של אנימטור?
רוב האנימטורים הולכים לעבוד בסיום הלימודים בחברות אנימציה המעניקות שירות למשרדי פרסום ושיווק גדולים. כאמור, הפרסומות שאנו רואים בטלוויזיה הכוללות הנפשות מאוירות הן כולן פרי היצירה והעבודה של אנימטורים מוכשרים.בנוסף לכך ישנם אנימטורים אשר מועסקים בחברות הפקה ואפילו אנימטורים אשר עובדים בחברות ענקיות אשר מייצרות משחקי מחשב או משחקים לקונסולות כמו Sony PlayStation או XBOX. בנוסף לכך, ענקיות קולנוע המייצרות סרטי אנימציה כמו פיקסר או דיסני, מורכבות בעיקר מאנימטורים מיומנים.
מה כוללים לימודי אנימציה?
על מנת להפוך לאנימטור יש ללמוד תחילה אנימציה. ישנם מספר בתי ספר ומכללות אשר מציעות מסלולי לימוד בתחום האנימציה המקנים לסטודנטים את היכולות והידע הדרוש על מנת להפוך לאנימטורים מוכשרים, ולהשתלב בתעשייה בתחום. תכנית הלימודים במסלולי הלימוד השונים כוללת לרוב עבודה והכרה של תוכנות האנימציה המובילות, יצירה של אנימציה תלת ממדית, עיצוב גרפי, יסודות בחשיבה פרסומית, עריכה רעיונית, לימודי תסריט, שילוב של אפקטים מיוחדים, סאונד יצירת פס אודיו דיגיטאלי, תכנון ויצירה בסביבה וירטואלית, איור והמחשה חזותית ועוד.
למי מתאים להיות אנימטור?
באופן עקרוני לימודי האנימציה אינם דורשים כל ידע או רקע מוקדם, אולם האנימטורים המוצלחים ביותר הם בהחלט אנשים עם דמיון מפותח ויכולת אומנותית גבוהה בתחום האיור והרישום. היכרות עם תוכנות הנפשה שונות בהחלט יכול להוות יתרון מסוים. היות ועבודת האנימטור מתבצעת בעיקר מול מחשב, מקצוע האנימטור מיועד בעיקר לאנשים המסוגלים לשבת שעות מול המחשב, ולשמור על רמת ריכוז גבוהה.