צורפות היא בעצם עיבוד של מתכות אצילות כמו זהב, כסף, פלטינה אלפקה, נחושת ופליז לכדי צורה ומרקם מסוים. לפיכך, עבודתם העיקרית של הצורפים היא עשיית תכשיטים שרמת גימורם גבוהה יחסית תודות לחומר הגלם האיכותי, ותוך כך המלאכה כוללת גם שיבוץ אבנים יקרות (אבני חן) ביצירות אלו. עבודתו של הצורף כרוכה בהתכת חומר הגלם באמצעות אש עזה, ולאחר מכן הוא מזקק אותה, כלומר – מפריד בין החומר הטהור ל"פסולת". כיום, האומן הצורף משתמש בידע שלו ובכישוריו על מנת להביע אמירה משלו, לתת את הטון הסופי למראהו של התכשיט.
כמה זמן להשקיע בלימודי צורפות?
היות וצורפות הינה אומנות, כלומר תחום עיסוק הדורש זמן (נפרש על פני שנים), כישורים ומיומנות – הוא נלמד באופן יסודי לפרטי פרטים וכך הוא מאומץ כמקצוע נרכש לחיים. יש לקחת בחשבון, כי מי שלומד צורפות לא הופך למקצועי מיד עם סיום לימודיו, אלא אמור לעבור התמחות מקצועית בבית מלאכה וליישם את הנלמד. על מנת ליישם את הנלמד במשך כשנתיים לפחות, יש צורך בסדנה מסודרת וזמינה שעומדת באופן יום- יומי לרשותו של האומן. זוהי גם הסיבה, שמקצוע הצורפות דורש סבלנות רבה כמו גם משמעת לתחום התובעני הזה (דיוק והתמדה).
אינטרס והסמכת בית הספר לצורפות
לימודי צורפות בארץ לא מצוידים בתקנים כל שהם לצורך קביעת היקף לימודים וכן אין תקנים לצורך קבלת תעודה מקצועית, כך שנוצר מצב שנפתחו מסגרות רבות ללימוד צורפות שאין מאחוריהן אג´נדה מוגדרת וכל אחד יכול ללמוד זאת ברמה אחרת לצורך קבלת תעודת צורף גם אם לא למד כיצד לסגסג זהב – ואין חוק שאוסר זאת. זו הסיבה שרצוי לבחון את תוכניות הלימודים ולהירשם לאלו שמציעים היקף נרחב ביותר של נושאים ויישומים, ולא "לימודי אינסטנט".
השיקול הכלכלי לבחירת קורס צורפות
התשלום למסגרות לימודי צורפות מכילות בדרך כלל דרך את מחירם של חומרי הגלם עמם הלומד אמור להשתמש, או לפחות רצוי להתעניין מה המחיר בנפרד. מחיר זול למסגרת לימודי צורפות אינו יכול להעיד על טיבו של הקורס. האם בית הספר מוכר על ידי משרד התמ"ת או משרד החינוך והתרבות? רצוי להעדיף מסגרות אלו. רצוי לבחור במסגרת קורס שמקיים מבחני כניסה אליו – גוף שאינו עושה כן יהיה בדרך כלל גוף עסקי שמעוניין במספר רב ככל הניתן של לומדים, מה שמגביל בתנאים של הקורס ועלול לגזול זמן יקר עקב התאמה שונה למקצוע.