הנוער של היום מכתיב את הדור של מחר. כשהמוטו לחברה בריאה הוא היכולת להכיל את כולם, חווית הנתינה לקהילה מעצימה לא רק את הקהילה כולה, אלא גם את הפרט. אחת הדרכים לדבר מלב אל לב בקרב אוכלוסיות שחוות קשיים בחייהם כמו למשל בני נוער שהם חריגים, נפגעי נפש, חולים בבתי החולים, בעלי פיגור או אוטיסטים, היא הליצנות הרפואית. הליצנות הרפואית (ג´לולוגיה) משתמשת בכוח המרפא של חוש ההומור, הדמיון והפנטזיה. בארץ נעשים פרויקטים רבים לקרב את בני הנוער באמצעות התנדבות בליצנות רפואית אל החלק "האחר" של האוכלוסיה, כיחידים או בקבוצות.
מהן מטרות קורס ליצנות רפואית לנוער?
קורס ליצנות רפואית לנוער נועד לאפשר לכל אחד ואחת מבני הנוער ליצור קשר מיוחד עם בני נוער נוספים העוסקים במלאכה וליצור חווית שמחה ותקווה היכן ששורים המצוקה והעצב בקרב בני גילם. מדובר בקורס חוויתי אשר מקנה למשתתפיו יסודות אידיאולוגיה לחיים, כלים לתקשורת בין אישית בקהילה או בינם לבין עצמם, מחנך לסובלנות ולקבלת הזולת, למצוא את החיובי שבשונה ובמגוחך ועוד.
מה התכנים הנלמדים בקורס ליצנות רפואית לנוער?
הקורסים השונים ללימודי ליצנות לנוער מכילים תכנים שונים ביניהם, ובין השאר ישלבו הצעות לביגוד ולאיפור ליצנים, תפקיד הליצן, אימפרוביזציות ותגובות ספונטניות למצבים, שימוש באביזרים ובגימיקים עכשוויים, בבובות, באמצעי קוסמות, להטוטים וג´אגלינג, בפיסול בלונים ובעוד אלמנטים מן השטח. הקורס יכול לכלול גם משחקי סימולציות ותיאטרון, שימושי תנועה וקול, תקשורת באמצעות סיפורים קומיים, דמיון מודרך ועוד. החומר התיאורטי והתוספות יכול לכלול תיאוריות של ההומור, התמודדות במצבי לחץ, דרמה תרפיה ופסיכותרפיה.
היכן בני הנוער יכולים לנצל את יכולות הליצנות הרפואית?
כל אחד מבני הנוער יכול לגלות את הליצן החבוי בו ולספוג את האידיאולוגיה הזו תוך חווית הנתינה לזולת. בני הנוער יוכלו ליישם את הנלמד בסביבתם ולהתנדב בבתי חולים, בבתי אבות, באוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, במרכזי לקויות, במרכזי יום בהם מאושפזים חולים ופצועים, במרכזים לבריאות הנפש ועוד.