היה זה נפוליאון בונפרטה שקבע שהצבא צועד על קיבתו, אך הדבר נכון גם לכלל האנושות,ובמיוחד נוגע לקהל הישראלי שנעשה יותר הרפתקן ויותר נועז בתחום האוכל, ולכן פני המסעדנות השתנו לחלוטין בשנים האחרונות והחלו להידמות במקצת לסטנדרטים האירופיים והאמריקנים. עם בוא התיאבון מתחילות להשתנות גם הדרישות ולכן יש דרישה למומחים בתחום זה.
יעדי הקורס
קורס ניהול טבח מוסדי ומערכות הזנה נועד להכשיר אתכם, המעוניינים לנהל מטבח מוסדי, בין אם בזעיר אנפין או מטבח מוסדי גדול. מתעניינים בתחום כלכלי ובהנעת עובדים? זהו מקומכם הטבעי, כאן תלמדו לשלב בין שני אלה ולהכיר את השוק, ללמוד אודות טכנולוגיות, חידושים והמצאות וכיצד להשתלב מהר ולהתברג חזק בשוק התחרותי הזה כשאתם משתמשים בכל המשאבים שרכשתם בקורס.
נושאי הקורס לניהול מטבח מוסדי
נושאי קורס מטבח מוסדי ומערכות הזנה מקפל בתוכו נושאים רבים ומגוונים: מבוא המגדיר את המטבח המוסדי ומשווה אותו למטבחים אחרים, חידושים וטרנדים בתחום, תכנון המטבח הכולל את מבנהו, למידת הציוד והכלים, אחזקת הציוד, הכל על תפריטים ותכנונם, סוגי תפריט שונים, שיטות בישול שונות, פחת מזון, תכנון העבודה במטבח הכולל משאבי אנוש, תמחור תפריט, מדידת עבודה, ניהול וארגון מהפן הפיננסי, ניהול מלאי ובקרת מזון, ניהול חשבונות, פיתוח עסקי מזון, דינים וביניהם דיני עבודה, דיני עסקים יזמות עסקית ודיני חוזים, תחום התברואה על חוקיו ותקנותיו, תברואת המזון, בקרת איכות, שימורי מזון וכמובן, תחום השירות הכולל סוגי שירות שונים, טיפול תלונות ותזונה.
לימי מיועד קורס ניהול מטבח מוסדי ומערכות הזנה?
הקורס מיועד למי שעוסק בתחום ניהול מערכות הזנה, לקבלני מזון ואקונומים, למנהלי מטבחים ומנהלי חברות קייטרינג, ולכל מנהל שמפעיל שירותי הסעדה או עוסק בהפרטה בתחום. כל הלומד בתחום יצא נשכר וילמד כיצד לשרוד בענף תחרותי ונתון לשינויים כענף המזון.