כאשר מתכננים, מקימים ועוקבים אחר פרויקט בתחומי עיסוק כמו אלקטרוניקה ומחשבים או אפילו הנדסת מכונות, יש צורך לחבר בין כלל המערכות בארגון עצמו או גם בין ארגונים אחרים לפרויקט, על מנת שהוא יתפקד כשורה.
כאשר מתכננים, מקימים ועוקבים אחר פרויקט בתחומי עיסוק כמו אלקטרוניקה ומחשבים או אפילו הנדסת מכונות, יש צורך לחבר בין כלל המערכות בארגון עצמו או גם בין ארגונים אחרים לפרויקט, על מנת שהוא יתפקד כשורה. יש ליצור "שפה משותפת" ביניהם, כדי שהפרויקט יתקל בפחות קשיים. תפקידו של אינטגרטור הוא לתאם בין אותן המערכות – שירות לקוחות, סקרי משתמשים ושביעות רצון, תלונות לקוחות, אתר אינטרנט ועוד ולאפיין אותם. כך מתוך החיבור שבין כולם ניתן ליצור מצע המספק פתרון לבעיה אותה העלה הלקוח – באופן כזה הלקוח פונה למקור אחד ומקבל תשובה, אחריות ושירות מאותו הספק לנוחיותו.
מהן התכונות הנדרשות לאינטגרטור?
בכל תחום שבו נעשית האינטגרציה, יש צורך באדם בעל איכויות מסוימות על מנת שיוביל את הפרויקט להצלחה. לרוב, התכונות הנדרשות לעבודתו של אינטגרטור הן יכולת אוטודידקטית וידע נרחב בתחום המבוקש, כדי לדעת להניב פתרונות יצירתיים במקרה הצורך, יכולת ריכוז גבוה, משמעת עצמית – משום ששעות העבודה אינן תמיד קבועות כי להתחשב גם בגורמים אחרים, סבלנות לעבודה מתמשכת מול מחשב ויכולת לעמוד ביעדים בזמן.
מה ההכשרה הנדרשת כדי להיות אינטגרטור?
|
| חשיבות האינטגרטור עלתה בצורה משמעותית | |
|
ההשכלה הקודמת המבוקשת היא בדרך כלל קורס אינטגרטורים – אלא אם כן ישנו תואר כל שהוא בתחום המדובר, האינטגרטור "צמח" מתוך הארגון, כשגם עבודות ניהול קודמות עם ניסיון מוכח בתחום זה למשל, ואלו יכולים לעתים להיות תעודת הקבלה לעבודה זו. היות וקבלת התפקיד כרוכה ממילא במעבר ראיון עבודה אישי בידי צוות כוח אדם של הארגון, יתכן והוא נסמך על האיכויות האישיות שנראו מולו ועל המלצות, ואילו התפקיד ילמד תוך כדי ריצוי המשרה.
איך יודעים בדיוק ממה בנוי התפקיד?
היות ואינטגרטור הוא שם כולל לתפקיד שיכול להיעשות בכל תחום של מקצוע – יש לו את הידע הבסיסי בתחום שנרכש בקורס ובנוסף לו בכל ראיון עבודה תוסבר מהות התפקיד בפועל, מהות שיכולה להשתנות ממקום עבודה אחד לאחר ועל פי הצרכים הממוקדים של הפרויקט, או התפקיד הקבוע.