גמול השתלמות הוא אמצעי להרחבת הידע האישי, להעשרת הידע המקצועי וגם להגדלת השכר החודשי. הגמול החודשי יתאים לבעלי מקצוע או עובדים (לדוגמה, לימודי גמול השתלמות מוצעים גם למורים בפועל ולמורים בשנת שבתון) אשר סיימו את ההשתלמות ואת הקורסים שהוגדרו בה על פי היקף השעות המבוקש (לכל השתלמות ישנו היקף אחר של שעות אקדמיות שנדרשות על מנת לקבל ציון וגמול השתלמות), כולל את ההתנסות היישומית שבדרך כלל מתלווה אליה וגם היא מהווה חלק מן הציון הכללי.
איך לימודי גמול השתלמות יכולים להעניק יתרון לעובד?
לימודי גמול השתלמות מעניקים ידע מקצועי מתקדם וחדשני ולפיכך עשויים להקנות יתרון לעובד אחד על פני השני. לבד מכך, ההתנסות המעשית מעצימה את הכלים המקצועיים שיש לאותו עובד על מנת לתת פתרון לבעיות. היות ולימודים אלו נחשבים לזכות ולא לחובה משום התנאים המיוחדים וההטבות בהמשך, הם לא מאושרים לכל אחד ותלויים ברצון וביכולת של החברה להשקיע בעובדיה, לתגמל אותם ולהעלות את הרמה המקצועית שלהם – הרי לימודים אלו עולים כסף לארגון השולח את העובד.
למי יכולים להתאים לימודי גמול השתלמות?
כל עובד בחברה מסוימת שמאשרת לו לצאת ללימודי גמול השתלמות, יכול לעשות זאת לאחר הגשת בקשה מיוחדת ליציאה ללימודים אלו. לימודי גמול השתלמות מוענקים בדרך כלל לעובדי משרדים ממשלתיים, אולם מתאימים לכל אחד שאישר לו מקום עבודתו. בין השאר יוכלו להיות הנדסאים ומהנדסים, עובדי הוראה ומשרד החינוך, מדעי הטבע ועוד מקצועות.
איך בוחרים לימודי גמול השתלמות מתאים?
ראשית, רצוי "לשוטט" מעט באתרי האינטרנט ולמצוא קורסים שמתאימים לגמול השתלמות – ישנם לא מעט מקורות מידע שעשויים לעניין ולהיות לתועלת העובד, גם אם לא הכיר אותם לפני כן משום שמדובר בנישת לימודים חדשה יחסית. ניתן להתייעץ בעבודה – מה יכול להביא לקידום המקצועי של העובד, משום שמקום העבודה ששולח את העובד מחליט מה יהיו התנאים והתחומים שיזכו את העובד בגמול זה.