ישנו קשר בין מבנה האישיות של אדם לבין עיסוקו בספורט, מה שיכול להשפיע על הישגיו ולהיפך – ההישגים הם אלו היכולים להשפיע על הנפש. הפסיכולוגיה של הספורט שהתעוררה במאה ה-19 חוקרת את הנושא השנוי במחלוקת הזה, ויוצרת דרכי התעברות פסיכולוגית שונות על מנת שיוכל ליצור את האקלים המנטאלי הטוב ביותר עבורו להגשמת יעדיו. לכל ספורטאי באשר הוא ישנו מבנה אישיות שונה ולכן לכל אחד מהספורטאים יכולה להיות מותאמת תוכנית התערבות אחרת. לכן, חלק מהאימונים שעושה הספורטאי אינם 100% אימונים גופניים אלא גם אימונים מנטאליים המובילים למצוינות.
מהן מטרות קורס פסיכולוגיה של הספורט?
קורס פסיכולוגיה של הספורט יקנה ללומדים כלים לעבודה עם ספורטאים יחידים ועם קבוצות ספורט על מנת לאבחן את ההתנהגות הקוגניטיבית, לתכנן תוכנית התערבות מתאימה ולעקוב אחריה. תוכנית הלימודים תכלול תכנים הקשורים בבניית טכניקות שונות להתמודדות, בתוכניות התערבות, באבחון פרופיל האישיות ועוד. התוכנית תאפשר ללומדים גם לרכוש כלים לניהול תוכניות לניתוב האלימות, ולהבין את הקשר שבין אלימות וספורט וכך לפתח קהלי יעד נוספים כלקוחות, כמו למשל נוער בסיכון.
מהם תכני הלימוד בקורס פסיכולוגיה של הספורט?
תכני הלימוד בקורס פסיכולוגיה של הספורט יכולים להשתנות ממוסד לימודים אחד לשני, ויכולות לכלול בין השאר תכנים כמו פרופיל אישיות ומבחני אישיות, חרדה ולחץ, פסיכולוגיה חיובית, דמיון מודרך, אתיקה מקצועית, ביו פידבק ומשוב עצמי, פציעות ופסיכולוגיה בספורט, הבדלי מגדר, פסיכולוגיה של קבוצות, ניהול כעסים, פיתוח המנהיגות, הסתגלות, מודלים של ייעוץ, קבוצה במשבר ועוד. הלומדים יתרגלו את החומר הנלמד בסדנאות ובהפעלות ויועשרו דרך אמצעי מדיה שונים – מצגות, סרטונים, ניתוח מקרי מחקר ועוד. עם סיום הקורס מצפה ללומדים סטאז´ עם ליווי והדרכה.
מה אפשרויות התעסוקה בתחום?
לבוגרי הקורס, אשר עמדו בהצלחה בתנאים, תוענק תעודת גמר ואלו יוכלו להשתלב במכוני חקר לספורטאים, לחבור לאגודות ספורט מכל הסוגים, להתלוות לספורטאים מקצוענים באופן פרטני – לקבוצות וליחידים, בארץ או בחו"ל, כיועצים למאמנים וגם להורי לספורטאים העוסקים בצד המקצועני, וכן בכל מדיום שמשתתפים בו ספורטאים מהתחום ההישגי ואף במרכזים למניעת אלימות בספורט ולנוער בסיכון.