הכלי הגרפי הבסיסי ביותר שהמחשב יכול להציע לנו לעיבוד מפת סיביות הוא תוכנת הפוטושופ. מדובר בתוכנה ידועה ונפוצה בעולם כולו לעיבוד ולליטוש תמונות, בעלת אפקטים מרהיבים, כלי גרפיקה מתקדמים וממשק נוח שהופך אותה לתוכנה שמתאימה לחובבנים ולמקצוענים כאחת. פוטושופ היא תוכנה שפותחה על ידי חברת אדובי, אותה חברה שפיתחה ומפתחת תוכנות גרפיקה נוספות כמוה (למשל, אילוסטרייטור, אינדיזיין ועוד) – וניתן להשתמש בתוצרים ובכלים של פוטושופ כדי לבצע עבודות גרפיקה מורכבות שמשולבות בתוך התוכנות ה"אחיות". זו הסיבה שהרבה פעמים גרפיקאי לעתיד מתחיל דווקא מלימודי פוטושופ.
מה לומדים בקורס Photoshop?
התוכן של הקורס מתבסס על ראשי פרקים קבועים ויכול להיות מחולק לרמות של מתחילים ומתקדמים, וזה על פי מה שמציע מוסד הלימודים שמלמד זאת. התכנים כוללים בדרך כלל שרטוט גרפי, הדמיה, בניית לוגואים, תיקוני פנים וחותמות, שימוש במברשות שונות, מסכות, פילטרים, צביעה, עט חיתוך ועוד. בסופו של דבר, הלומד יוצא עם ידע שיכול לשמש אותו במקצועות שונים: צילום, הכנת הזמנות, שלטי פרסום ופרסומות בכלל, תמונות לספרים, לוגואים לחברות ועוד.
שיטות לימוד בפוטושופ
בכל מוסד לימודים יש שיטת לימוד המתאימה לו. יש מוסד לימודים שיאפשר ללומדים מסגרת זמן נוחה בתוך השיעור לתרגל את הדברים לבד, ויש מי שילמד את התלמיד את העיקרים, יתעכב על דגשים וישלח את הלומד הבייתה עם שיעורי בית לשיעור הבא, וזה בדרך כלל בקורסים מזורזים. קורס פוטושופ נפוץ כקורס בודד בפני עצמו, אולם כאשר נרשמים ללימודי תואר בגרפיקה, מדובר בקורס יסוד שיכול להמשך סמסטר שלם או שניים, ובסופו הלומד נבחן על הידע היישומי שלו או מגיש עבודת גמר.
איך לבחור קורס פוטושופ?
את הקורס בוחרים על פי תוכנית הלימודים – מה היא מכילה ואיך היא מחולקת. יש תוכניות לימודים שמותאמות במיוחד לצלמים, ויש לגרפיקאים, ויש מוסדות לימודים שמעניקים שיעורי פוטושופ בשיטה הפתוחה, כלומר – מניחים את הדגש על מה שהלומד רוצה. לפני שנרשמים לקורס, רצוי לקחת את הסילבוס עם הקורס ועם החלוקה לנושאים בו, ואם ישנה התלבטות מסוימת בבחירת מקום לימודים או סגנון קורס – ניתן להתייעץ עם צוות הלימודים או בפורומים הרבים שיש לתוכנת פוטושופ ברשת.