תואר במדיניות ציבורית עוסק בנושא הפעילויות השונות של ארגונים ומוסדות במסגרת המדינה. המדיניות הציבורית היא למעשה מילה נוספת לבירוקרטיה המהווה מאגר של כללים, חוקים והחלטות שכל מטרתם היא למקסם את הרווחה הציבורית. בניגוד למגר העסקי שמתמקד בשורת הרווח הכלכלי של בעל ההון או מחזיקי המניות, הרי שמדיניות ציבורית חסרה את שורת הרווח. היא נמדדת לפי מידת הרווחה שהיא מעניקה לציבור במדינה והרווח היחידי שלה נמצא בדמות רווחתם הכללית של תושבי המדינה. בשל כך, קשה לעיתים קרובות לאמוד את היקף פעילותה והצלחותיה.
מהי המטרה של לימודי מדיניות ציבורית לתואר ראשון?
המטרה הכללית של לימודי תואר ראשון במדיניות ציבורית היא להעניק לסטודנטים בתואר היכרות מעמיקה עם תחום הפוליטיקה והמדיניות הציבורית במדינה. באמצעות הכרה זו יכולים בוגרי התואר להשתלב במערכות העשייה הפוליטית ולפעול לשינויים, שיפורים ותהליכי בקרה שונים המאפיינים את הפעילות הציבורית בישראל. תואר ראשון במדיניות ציבורית כולל בתוכו הרבה מאוד ידע מתחומים משיקים כגון מדעי המדינה, סוציולוגיה, אנתרופולוגיה וממשל.
מה לומדים לתואר ראשון במדיניות ציבורית?
הלימודים לתואר ראשון במדיניות ציבורית מעניקים דגש חזק מאוד על חשיבה וניתוח של טקסטים, מאמרים ותיאוריות מחקריות מרתקות בנושא היחסים בין מערכות הממשל השונות, ומעניקים לסטודנטים ידע נרחב על שיטות משטר שונות, ההבדלים בין משטר, ממשל ושלטון, היחסים שבין הדרג הבירוקראטי ולבין הדרג המבצע, מאפיינים של מנהיגות ועוד. בנוסף לכך מקבלים הסטודנטים לתואר מבט מעמיק על תיאוריות ואידיאולוגיות שונות הקשורות לתחום הכלכלה החברתית, התנהלותם של גורמים מדיניים, תהליכי עיצוב של מדיניות ציבורית, סוגיות בקשר שבין ממשל ופוליטיקה, יחסים בינלאומיים, אידיאולוגיות מודרניות, ועוד.
מי מתאים ללימודי תואר ראשון במדיניות ציבורית?
מסלול הלימוד לתואר ראשון במדיניות ציבורית הוא אחד המסלולים המבוקשים ביותר על אנשים העובדים במגזר הציבורי בשל הקשר החזק בין תחום העיסוק שלהם, לבין החומר הנלמד לתואר. כך יוצא שתואר במדיניות ציבורית מתאים לאנשים העובדים במשרות ממשלתיות, מנהלים של גופים ממשלתיים, עובדי רשויות מקומיות, עובדים במערכת המשפט ובמערכות החקיקה השונות, עובדי כוחות הביטחון ועוד. בנוסף לכך, התואר מתאים לכל מי שרוצה להכיר מקרוב את תחום העשייה הפוליטית, וחולם להשתלב בה בעתיד.