מזל טוב! החלטתם לגשת ללימודי תעודה - השלב הבא הוא לבחור קורס! איזה קורס כדאי ללמוד? ההיצע כל כך גדול, האפשרויות רחבות והבחירה קשה. המאמר הבא ייתן לכם מס´ שיקולים לבחירת הקורס שיתאים במיוחד בשבילכם
כאשר עומדים בפני האלה – איזה קורס ללמוד? עומדים בצומת דרכים גדולה מאוד עם כיוונים רבים אליהם ניתן לגשת. השאלה מבלבלת מאוד בעקבות היקף והיצע הקורסים הרב שמוצע כיום לתלמיד וההחלטה היא לא פשוטה. השלב הראשון בבחירת קורס הוא לבדוק את היצע הקורסים. לא פעם תשוטטו ברחבי האינטרנט ופתאום תמצאו תחום לימודים שלא ידעתם שמעבירים, שלא חשבתם עליו ובדיוק מתאים לכם! זה הוא השלב הראשוני והבסיסי ביותר.
שיקולים לוגיסטיים בבחירת קורס
השלב השני בבחירת קורס הינו השיקולים הלוגיסטיים. יש לשקול מה אורך והיקף הקורס שאותו תרצו לקחת. קיימים לימודי תעודה שמתקיימים במסלול של תואר ונפרשים לאורך 3 שנים (כמו הסמכת מטפל ברפואה משלימה) וקיימים קורסים קצרים ועניינים יותר שיכולים להאריך חודש עד מס´ חודשים. שעות וימי הלימוד גם הם מהווים שיקול לוגיסטי חשוב, במיוחד לאנשים עובדים שלא יכולים, על פי רוב, ללמוד בשעות הבוקר המוקדמות. שיקול לוגיסטי אחרון הינו מקום המגורים – מן הסתם, לא תבחרו קורס שרחוק ממקום מגוריכם שעות נסיעה שיבזבזו את זמנכם היקר ויגרמו לכם לעייפות ולהוצאות כספיות מיותרות על נסיעות ארוכות.
שיקולי עניין ומטרת הקורס
שלב נוסף וחשוב מאוד בבחירת קורס לאחר סיום העניינים הלוגיסטיים הינו לחשוב מה אוהבים לעשות? איזה תחום כדאי להעשיר ולהעמיק בו בלימודים? התשובה, כמובן, היא אינדיווידואלית ולכל אחד יש את תחומי העניין שלו. אחד מוצא עצמו עובד בבתי קפה ירצה לקחת את התחום צעד קדימה ויילך לקורס בישול, האחר מתעסק עם מחשבים הרבה ביום יום ויחליט להפוך זאת למקצוע וייגש לקורס תכנות. מטרת הקורס גם היא מהווה שיקול מרכזי – האם מדובר בקורס העשרה, בקורס שמטרתו הסמכה מקצועית ורכישת מקצוע נדרש בשוק התעסוקה? אם כך, נושא הקורס צריך להיות מחד תחום שאתם מתחברים אליו ומצד שני תחום שיש בו עבודה ואופציה להתפרנס. חשבו עם עצמכם מה היכולות האמיתיות שלכם וכיצד לנתב אותם בצורה הטובה ביותר
שיקול מוסד הלימודים
השלב האחרון בבחירת קורס יהיה מוסד הלימודים. ברחבי הארץ קשת רחבה של בתי ספר, מכללות ואוניברסיטאות שמציעות לימודי תעודה וקורסים במסגרת לימודי חוץ או בי"ס ללימודי תעודה. לכל בית ספר התמחות משלו, יש בתי ספר שהם רב תחומיים ולכל מוסד לימודים גם מוניטין משלו. רצוי לגשת למוסד לימודים מוכר, לוודא כי התעודות שהוא מוציא בתום הקורס מוכרות על ידי הגופים הרצויים (משרד התמ"ת, למשל), לקבל המלצות, לבוא לימים פתוחים ועוד. בתי ספר מסוימים מסייעים במציאת עבודה או מעניקים אופציה להתמחות – דבר שפותח את הסטודנט בפני יישום החומר העיוני הנלמד.