על מנת להתקבל לתוכנית ללימודי רפואה שהם מכוונים לבעלי תואר ראשון, יש לעבור את מבחן מר"ב, שהוא מרכז הערכה לאותם מועמדים. באותה הבחינה נדרשים המועמדים לעמוד במרכז הערכה לכישוריהם האישיים והחברתיים. מבחן מר"ב למעשה מקביל למבחן מור ומורכב מתשע יחידות שונות שבהן עוברים ראיונות אישיים וגם סימולציות. בין התחנות יש שאלונים אוטוביוגרפיים, ראיונות אישיים, סימולציות אשר מדמות מצבים שונים בחיים ומשקפות את אופן התמודדותו של המועמד בעבודה בצוות, עמידה בלחץ, אמינות, קור רוח ועוד. לאחר מכן ישנן תחנות תחקיר אשר בהן מנתחים את אותן הסימולציות, ובהן מודדים אמינות, מודעות עצמית ועוד.
מהן מטרותיו של קורס הכנה למבחן מר"ב?
קורס הכנה למבחן מר"ב נועד להכין את המועמדים לכל תחנה ושלב בבחינה, לאחר שאלו כבר נחשפו לכל חלקי הסימולציות ולתחנות השונות שבהן. הלומדים יתרגלו את העקרונות המנחים למענה בתחנות האישיות והקבוצתיות, תיערכנה סימולציות המדגימות את הראיונות האישיים ואשר מתרגלות את הדינאמיקה הקבוצתית מול אנשי מקצוע בתחום, כמו בבחינה עצמה (בין השאר פסיכולוגים, שחקנים מקצועיים מהתחום ועוד).
מהם נושאי הלימוד בקורס הכנה למבחן מר"ב?
הלימודים בקורס הכנה למבחן מר"ב שואפים לאותה המטרה בכל מוסד לימודים, אולם דרך הלימוד בין כל מוסד לימודים אחד לשני יכולה להשתנות. הלימודים בנויים בשיטת לימודים פרונטאלית בדרך כלל כשהלומדים מתרגלים באופן יישומי את הנלמד, מקבלים משוב מידי אנשי מקצוע וגם טיפים. נושאי הלימוד יכולים להיות בין השאר עבודת צוות, דינאמיקה קבוצתית, פיתוח כושר מנהיגות, טיפים לגבי תחנת התחקיר, סימולציות לדימוי מצבים וניתוחן, קבלת החלטות, יכולת ניסוח בהיר בריאיון האישי ועוד.
מה משקלו של מבחן מר"ב בתנאי הקבלה ללימודים?
מבחן מר"ב אינו התנאי היחיד לקבלה למסלול לימודי רפואה לבעלי תואר ראשון. בכל מוסד לימודים ישנו תקנון וועדות קבלה אשר הם הקובעים את אפשרות הקבלה של כל אחד ואחת לאותו מוסד לימודים. כאשר מתקבלת הזמנה למבחן מר"ב ממוסד הלימודים אליו נרשמים, המשמעות היא בדרך כלל כי המועמד גבר על המועמדים האחרים בתנאי הקבלה הקודמים (מבחן GRE, שקלול הנתונים האקדמיים וכן הלאה), אולם גם מבחן מר"ב נועד לסינון מועמדים שהגיעו לשלב זה.