קשים חייו של סטודנט ישראלי ממוצע, ההוצאות שלו עומדות על משהו כמו 60 אלף שקל, זאת על פי התאחדות הסטודנטים הארצית. זהו סכום מופרך, אפילו מזעזע ואם בודקים מה כלול בסכום זה מגלים ששכר לימוד, שכר דירה, הוצאות נסיעה, תשלומים שונים, הוצאות על אוכל ושתייה ואף צילומים וספרים כולם כלולים בסכום.
באמת?!
מוסדות אקדמיים ערכו השוואה ביניהם וגילו שכל חודש עומדת ההוצאה הממוצעת של סטודנט על כ - 300 שקלים רק בתוך המכללה או האוניברסיטה. בתוך הוצאה זו כלולים צילומי מסמכים, ביקורים בקפיטריה וגם הוצאות על חנייה, אם ממירים את זה לשנה זה יוצא הרבה, אלפי שקלים לשנה.
פערים
מפתיעה ומקוממת העובדה שקיים שוני לא רק בין אוניברסיטה לאוניברסיטה, אלא בין פקולטות באותה אוניברסיטה. סטודנט באוניברסיטת תל אביב יוציא על צילום משהו כמו 10 אגורות באגודת הסטודנטים, בעוד שבנקודות אחרות באוניברסיטה זה יכול להגיע ל 60 אגורות. גם באגודת הסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון יוציא סטודנט על צילום כ 10 אגורות, לעומת 15 אגורות במקומות אחרים בקמפוס. סטודנט באוניברסיטה העברית ישלם עבור צילום באגודת הסטודנטים 14 אגורות, ובשאר חלקי האוניברסיטה הוא יוציא על צילום 18 אגורות. סטודנטים הנוהגים להגיע במכונית מהווים 33% מסך כל הסטודנטים. שאר הסטודנטים מוציאים סכומים גבוהים על נסיעות. שנת חנייה בבן גוריון עומדת על 410 שקלים, באונ´ חיפה 370 שקלים, מכון וינגייט 320 שקלים, ומי שחבר באגודת הסטודנטים מוציא 290 שקלים לשנה. אוניברסיטת בר אילן גובה עשרה שקלים לשעת חנייה, ובמצטבר מדובר בהרבה מאוד כסף.
אוכל
על אף הפיקוח שמטילות אגודות הסטודנטים על הקפיטריות, עדיין קיים פער מחירים. האוניברסיטה העברית גובה על סלט גדול 25 שקלים, בעוד שסלט גדול בבן גוריון עולה 18 שקלים, מכללת הגליל המערבי גובה עבור אותו סלט 12 שקלים, מכללת ספיר 11 שקלים ואילו המכללה למנהל גובה עבורה תשעה שקלים. מחירה של כוס קפה תמימה יכול לנוע בין 2.5 שקלים בספיר, בן גוריון ותל אביב, שבעה שקלים בבר אילן ובטכניון, ושמונה שקלים במכללה למנהל. מנה בשרית עומדת על 15 שקלים בספיר ובמכללת קיי, בעוד שמחירה מאמיר ל 30 שקלים בבר אילן, 27 שקלים בתל אביב ו 24 שקלים באריאל. מחירי מנה צמחונית יכולים לנוע בין עשרה שקלים במכללת ספיר, 13 שקלים במכללת תל חי, 18 שקלים במכללת קיי ואילו באוניברסיטה העברית ובאונ´ ת"א מגיעים המחירים ל 30 שקלים.