נשמע כמו אספרסו, אבל הכוונה לקורס פסיכומטרי ולבחירה בין קורסים שמתפרשים לאורך זמן לבין קורסים קצרצרים יותר. ממוצע הקורסים נע בין חודשיים לארבעה חודשים.
קורס ארוך מאוד- בדרך כלל נמשך כארבעה חודשים
קורס ארוך- לרוב נמשך שלושה חודשים
קורס קצר- לרוב נמשך חודשיים.
בקצרה על קורס קצר
בניגוד למה שמשתמע משמו, הקורס הקצר אינו קליל, תכנית הלימודים זהה בכל סוגי הקורסים למבחן הפסיכומטרי. הכוונה בקצר היא תכיפות המפגשים שעולה (יותר מפגשים בשבוע). לפני שנרשמים מומלץ לבדוק את היקף הלימוד בכל קורס. בבואכם לבחור קורס (בלי קשר לאורך הקורס) החליטו מבין מגוון הקורסים המוצעים מה באמת מתאים לכם יותר, ואחר כך תחליטו כבר בנוגע לאורך הקורס.
קורס ארוך מאוד (ארבעה חודשים)
היתרון המרכזי של קורס בן ארבעה חודשים הוא האפשרות לפרוס את ההכנות לבחינה לאורך זמן רב, הבעיה היא שעבור אנשים מסוימים זה זמן רב מדי, מורט עצבים מדי והם מתקשים לעמוד בפרק הזמן הארוך הזה. עבור מי שעובד במשרה מלאה זהו פתרון אידיאלי, המאפשר ללמוד בסופי שבוע, מכל בחינה אחרת החסרונות עולים על היתרונות. מי שבוחר שלא לעבוד במהלך הקורס, מומלץ שיבחר קורס קצר יותר. בניגוד למה שחושבים למידה ממושכת אינה ערובה להצלחה.
קורס ארוך (שלושה חודשים)
אם יש דבר כזה אידיאלי, הרי שקורס כזה בן שלושה חודשים הוא אידיאלי ומתאים כמעט לכולם. גם מי שעובד עד שלוש פעמים בשבוע יכול לשלב את הקורס בחייו. יתרון בולט של קורס זה נעוץ בעובדה ששלושה חודשים הם פרק זמן נוח וטוב לצורך למידה טובה, לא אינטנסיבית מדי. עבור העובדים במשרה מלאה זו בחירה לא טובה. כל השאר יכולים למצוא את שביל הזהב ללמידה נכונה.
קורס קצר (חודשיים)
הבחירה בקורס קצר נעשית לרוב מאילוצים ולא מתוך בחירה חופשית, מי שפספס את מועד ההרשמה לקורסים ארוכים יותר מוצא עצמו בקורס קצר, זהו קורס בו נקלטו לרוב אנשים שבדקה האחרונה נזכרו ללמוד. מי שעבורו זה קורס חוזר, או מי שבוחר שלא לעבוד במהלך הקורס זהו מענה מצוין. יש לקחת בחשבון שזהו קורס בתנאי לחץ, ומי שיכול עדיף שירשם לקורס בן שלושה חודשים.