מרפא בעיסוק הוא אדם בעל מקצוע פרא רפואי. תחום הריפוי בעיסוק משלב אלמנטים מעולם הרפואה, מעולם השיקום, ההדרכה והחינוך כאחד. באמצעות ריפוי בעיסוק ניתן להתגבר על קשיים מוטוריים, על קשיים נפשיים כתוצאה מטראומות ועל פעולות שנראות לכל אדם נורמטיבי כבסיסיות ביותר אך קשות ומסובכות לבעלי נכויות כאלו ואחרות. ריפוי בעיסוק הינו תחום המתמקצע ומתמקד בביצוע פעולות שונות ושיקום בכדי להחזיר את האדם לתפקוד הנורמאלי שלו.
מה התפקיד של מרפא בעיסוק?
התפקיד העיקרי והמרכזי של מרפא בעיסוק כולל התערבות בחייו של מטפול שזקוק לעזרה ושילוב של עיסוקים שונים בחייו על מנת לאפשר לאותו אדם חיים נורמאליים. מרפא בעיסוק ייחשף במהלך תפקידו לאוכלוסייה רבה, רחבה ושונה הכוללת אנשים עם מוגבלויות נפשיות ופיזיות, עבודה מול מערכות בריאות, מערכות רווחה ועוד. מרפא בעיסוק יצטרך לעבור הכשרה מקצועית מיוחדת ובמהלך תפקידו לדעת כיצד לנתב ולהתאים לכל מטפול טיפול שונה ואינדיווידואלי.
תואר ראשון בריפוי בעיסוק
תואר ראשון בריפוי בעיסוק הינה הדרך הטובה ביותר להשתלב במקצוע זה בעתיד. התואר אורך כשלוש וחצי שנים ובתומו, לאחר מעבר בחינות הנדרשות, מקבל הסטודנט רישיון ממשרד הבריאות לעסוק בתחום הריפוי בעיסוק. סטודנטים לתואר זה ייחשפו למגוון רחב של נושאים מעולם הרפואה, הסוציולוגיה, האנתרופולוגיה, פיזיולוגיה, פסיכולוגיה, רפואה משלימה, פילוסופיה, פסיכיאטריה, אורטופדיה ועוד. בוגרי התואר יוכלו לעסוק בתחום ריפוי בעיסוק התפתחותי, גריאטרי ופיזיקלי.
אופציות תעסוקה לבוגרי תואר ראשון בריפוי בעיסוק
בוגרי תואר ראשון בריפוי בעיסוק יכולים להשתלב ישר בתחום ולטבול את רגליהם במרפאות, במערכות בריאות פרטיות, בגני ילדים, בבתי ספר, במרכזים גריאטריים, בתחום ההתפתחותי, בבתי חולים, בקופות חולים , במרכזי שיקום, בבתי אבות ועוד. או לחלופין להמשיך בלימודיהם לתואר שני בנושאים מקבילים ולפתח ולהעשיר את הידע שלהם בפסיכולוגיה, ברפואה, במדעי ההתנהגות וכו´.