המילה הייטק היא למעשה קיצור של צמד המילים הלועזי High Technology. תחום ההייטק עוסק בטכנולוגיה מתקדמת בעיקר בתחום התוכנה ומערכות המחשב המתוחכמות. מדינת ישראל מפורסמת בתעשיית ההייטק המשגשגת שלה הודות להון אנושי איכותי ולחוש יזמות מפותח. מקורה של תעשיית ההייטק הישראלית מגיע איך לא ממקורות צבאיים, ומארגונים כגון התעשייה הצבאית, רפא"ל ועוד, אשר החלו להפנות את עבודתם לעבר השוק המסחרי התחרותי. תחום ההייטק ידוע כתחום יוקרתי בעל רמת משכורות גבוהה, וזאת גם לאחר התפוצצות בועת ההייטק בשנת 2001.
מאפייני העבודה בתחום ההייטק
תחום ההייטק מתאפיין בדרך כלל בסביבת עבודה צעירה ודינאמית. רוב העובדים בתחום הם אנשים צעירים בעלי הכשרה מקצועית או השכלה אקדמאית באחד מתחומי המחשבים. בנוסף לכך ישנם בתחום הרבה מאוד עובדים אשר הכשרתם האקדמאית קשורה לתחומים אחרים, אולם ביצעו הסבה מקצועית לעבודה בתחומי ההייטק השונים. יש כאלו שמגדירים את העבודה בתחום הייטק ככלוב של זהב. סביבת העבודה נוחה והתנאים מצוינים אולם שעות העבודה הארוכות אינן מותירות זמן פנוי לעיסוקים אחרים כמו משפחה או תחביבים.
לימודים והשכלה המתאימים לתחום ההייטק
כמעט כל העובדים בתחום ההייטק מחזיקים באיזשהו סוג של השכלה או הכשרה הקשורה לעולם האינטרנט והמחשבים. בזירת קורסי ההכשרה המאפיינים את תחום ההייטק ניתן למצוא קורסים בגרפיקה ממוחשבת, קורסים בשפות תכנות ופיתוח תוכנה, קורסים בתחום אבטחת האיכות וQA, קורסים בניהול רשתות ועוד. בזירת ההשכלה האקדמאית התואמת את התחום ניתן למצוא תארים בהנדסת תוכנה, תארים במדעי המחשב, תארים במתמטיקה וכיוצא בזאת.
היצע מול ביקוש בתחום ההייטק
תעשיית ההייטק הישראלית מונה אלפי חברות גדולות וקטנות העוסקות בענפים ובנישות השונות של תחום ההייטק. מתוך אותם אלפי חברות ישנם כמאה חברות שאפילו נסחרות בבורסה של וול סטריט. בתחום ההייטק הענף שנהנה מן הביקוש הגדול ביותר הוא ענף המתכנתים, אולם ישנה דרישה הולכת וגוברת גם לכוח עבודה מיומן בתחומי אבטחת האיכות ואבטחת המידע. היציבות התעסוקתית משתנה ממקצוע למקצוע בתחום, כאשר ישנם מקצועות אשר רגישים יותר לתמורות בשוק וישנם מקצועות הנהנים מיציבות לאורך זמן.