תפקידו של המנמ"ר, מנהל מערכות מידע, עבר שינויים ותהפוכות רבות בתקופה האחרונה בהרבה מאוד אספקטים ותחומים. עד השנים האחרונות לא היה למקצוע החשוב והרגיש הזה מסלול לימודים אקדמי ייעודי, כאשר רוב האנשים המאיישים את התפקיד היו בוגרי יחידות המחשוב הצבאיות כגון המפורסמת שבהם, יחידת ממר"ם. בתום השירות הצבאי רכשו בוגרי היחידות הללו השכלה אקדמית במקצועות כגון הנדסה או מדעי המחשב, ונכנסו לתפקיד המנמ"ר בשלב כלשהו בקריירה.
התפקיד המקורי של מנמ"ר
עם השנים הפך תפקידו של המנמ"ר למרכזי וחשוב ביותר, ושוק העבודה נדרש לתת פתרונות אקדמיים לצורך הכשרה של כוח אדם מיומן לביצוע תפקידיו של המנמ"ר. התפקיד המקורי של מנהל מערכות המידע הוא ניהול כל תשתיות הארגון הכולל ניהול המשכורות, ניהול המלאי, ניהול כוח האדם, עבודה מול ספקים, עבודה מול לקוחות, שיווק וניהול מערכות תקשורת. ככל שיש יותר שימוש בשלל מערכות המידע הללו הפך תפקידו של מנהל המערכות לחשוב יותר הדורש גם מיומנויות וידע טכנולוגי נרחב.
התפקיד המודרני של מנמ"ר
עם כניסתם של מערכות מידע מודרניות ומתוחכמות, תפקידו של מנמ"ר החל לדרוש ממנו ידע מעמיק בטכנולוגיות כגון רשת האינטרנט, מערכות תקשורת ניידות וסלולאריות, טכנולוגיות מחשוב ווירטואליות הידועות יותר כטכנולוגיות ענן ועוד. השינויים במערכות המידע הללו הובילו שינויים מרחיקי לכת בתעשיות השונות כגון עולם הרפואה, עולם העיתונות, תעשיית המוזיקה ואפילו תחום ניהול השירותים. מערכות המידע הפכו למצרך הכרחי לצורך ביצוע הפעילות השוטפת של כל אותם גופים וארגונים.
מה נדרש ממנמ"ר מקצועי
מנמ"ר מקצועי חייב להכיר לעומק הן את המערכות העסקיות מולן הוא עובד, והן את מערכות המחשוב המתקדמות ביותר. מנמ"ר מקצועי חייב להכיר את המערכות הממוחשבות על בוריין, כולל את המאפיינים שלהן, את אופן התחזוקה שלהן, את תהליכי הפיתוח שלהן, ואת האופן בו הן מנצלות את המשאבים הקיימים. מן הצד השני מנמ"ר מקצועי חייב להכיר את סביבת העסקים בה הוא עובד, את מאפייני התחרות של התחום, את אופי ההתנהלות וההתנהגות הארגונית, את בעלי השליטה בתחום. שילוב נכון של שני התחומים הללו הוא הכרחי לצורך ביצוע תפקידו של מנמ"ר.