עבודתו של המהנדס כוללת שימוש במגוון רחב של טכנולוגיות ופיתוחים חדשניים על מנת להוביל תהליכי קידמה ופיתוח לחברה האנושית. ישנם הרבה מאוד תחומי התמחות בעולם ההנדסה, כגון הנדסת חשמל הנדסת בניין, הנדסת תוכנה והנדסה כימית, אולם המשותף לכולם הוא המטרה הכללית אליה כל אותן התמחויות שואפות: שימוש בידע מדעי מתחומי המתמטיקה והפיזיקה על מנת לסייע לתמוך בתעשיות השונות המקדמות את האדם. המהנדסים המפורסמים לאורך ההיסטוריה אחראים על חלק מהפיתוחים אשר הפכו את החיינו למודרניים וקלים יותר מהמצאת הגלגל, עד להמצאתה של מעבורת החלל.
לימודי הנדסה
הנדסה הוא אחד המקצועות הנחשקים ביותר בשוק העבודה, ולכן מדובר במקצוע מבוקש מאוד באקדמיה. לימודי ההנדסה נפרסים על פני ארבע שנים בסופם מקבלים הבוגרים תואר מהנדס באחד מתחומי ההתמחות הרבים. מדובר במקצוע אקדמי קשה ומפרך בהשוואה למקצועות אקדמיים רבים אחרים, כאשר ישנו דגש חזק מאוד על המקצועות הריאליים במהלך הלימודים כמו מתמטיקה, פיזיקה, כימיה ועוד.
מקצוע ההנדסה בישראל
אחד מהגורמים שהופך את מקצוע המהנדס למקצוע כל כך מבוקש ונחשק הוא תנאי השכר. מדובר במקצוע יוקרתי אשר נהנה מתנאי העסקה טובים ושכר גבוה בדרך כלל. בנוסף לכך מדובר באחד המקצועות היציבים ביותר בשוק העבודה המקומי והעולמי. התעשייה בישראל היא תעשייה שהולכת ומתפתחת בקצב מאוד מהיר, ותמיד קיים מחסור רב במהנדסים מוכשרים, מה שמבטיח יציבות תעסוקתית לבוגרי התואר שאינם מתקשים למצוא תעסוקה עם סיום הלימודים.
מהן אפשרויות התעסוקה בתחום ההנדסה?
כאמור, אפשרויות התעסוקה העומדות בפני בוגרי התארים השונים להנדסה משתנים בהתאם לסוג ההתמחות. אולם הצמיחה כלכלית בישראל משפיעה כמעט על כל התחומים הקיימים כך שבוגרי תואר מוצאים עבודה בכל תחום התמחות שלא יהיה. מהנדסי תוכנה הולכים לעבוד בחברות ההייטק השונות העוסקות בפיתוח של תוכנה ומערכת מחשב, מהנדסי חשמל פונים אף הם לתחומי ההייטק השונים ולחבורת הייצור, מהנדסי בניין משתלבים בשוק הבנייה הפורח, מהנדסי כימיה הולכים לעבוד בתחום התשתיות ומפעלי הייצור וכן הלאה.